predmet žudnje

Stvorene da se nose godinama: Ovo je 25 najljepših torbica s neodoljivim detaljem

03.09.2023 u 20:13

Bionic
Reading

Neki trendovi traju sezonu, dvije i zatim iščeznu, a neki komadi su vječni. Toj drugoj skupini svakako pripadaju torbice s detaljem lanca, nosive baš uvijek i baš uz sve

Torbice s detaljem lanca čvrsto će zadržati svoju poziciju u modnom svijetu, usprkos brzim promjenama trendova koje se snažno odražavaju na modne dodatke.

Brz pogled u povijest objašnjava stilski status ove torbice, smatrane trajno bitnim dijelom garderobe. Godine 1955. Coco Chanel osmislila je 2.55 Flap, torbu za nošenje na ramenu koja se mogla pohvaliti luksuznom prošivenim gornjištem, elegantnim preklopom i nedvojbeno svojom najistaknutijom značajkom: podesivim lančanim remenom.

Sam lanac bio je veliki odmak od konvencionalnih clutch torbica tog doba, omogućujući ženama da imaju slobodne ruke.

Kako je vrijeme odmicalo, torbama s detaljem lanca rasla je popularnost te su ubrzo počele dominirati svim sferama modnog svijeta, od gradskih ulica do modnih pista. Uzmimo za primjer revije Karla Lagerfelda od 80-ih do 2000-ih, na kojima su torbe s lancima zauzimale središnje mjesto iz sezone u sezonu.

Danas su ovi modni dodaci ukrašeni lančanim detaljem još uvijek uspješni i poželjni. Dovoljno je prisjetiti se suvremenih stilova kao što su Saint Laurentova torba Sunset, Diorova CD Lounge i Guccijeva Aphrodite. A u korak ih prati Chanel te nudi ažurirane verzije spomenute torbe s preklopom.

Osim njihove bezvremenosti, ove torbice dijele još jednu bitnu kvalitetu. Naime i dalje su omiljeni predmet modnih zaljubljenica jer su svestrane - u nekoliko poteza transformiraju se iz torbe namijenjene za nošenje na ramenu u savršen crossbody, a nakon toga u clutch. Tako nude taj željeni osjećaj fleksibilnosti. U galeriji bacite oko na 25 najljepših torbi s lancem, stvorenih da ih godinama nosite.

  • +20
Torbice s detaljem lanca Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo