najbolje od najboljeg

Budućnost je stigla, predstavljen je telefon koji se može stišati pogledom!

22.02.2021 u 10:14

Bionic
Reading

Od veljače ove godine, u Hrvatskoj je u službenoj prodaji novi Huawei Mate 40 Pro koji objedinjuje najbolje od Huaweijevih tehnologija

Moćne performanse i jedinstvena korisnička interakcija jamče najbolje iskustvo korištenja, a lista razloga zbog kojih biste mogli zavoljeti Huaweijev novi Mate Pro 40 zapravo je poduža i mogla bi vas jako zanimati. Krenimo!

1. Odlična baterija uz koju ne morate brinuti hoće li se telefon brzo isprazniti

Huawei Mate 40 Pro dolazi s baterijom kapaciteta 4.400 mAh koja odgovara energetskim zahtjevima rada na 5G-u i daje dovoljno snage za cjelodnevno korištenje. Kada se baterija isprazni, ni tada ne morate brinuti jer uređaj donosi najbržu verziju SuperCharge tehnologije. Podržano je 66 W punjenje putem žice i čak 50 W bežično punjenje koje omogućuje brzo punjenje baterije. Zahvaljujući tome, više ne morate strahovati da ćete ostati prazne baterije u ključnom trenutku, niti da će vam trebati puno vremena da se ponovno napuni. Još više fleksibilnosti i još manje briga na putu do sljedeće avanture.

2. Otporan na prašinu i vodu, uz sjajan dizajn

Ne morate se više opterećivati ni oštećenjima i drugim nezgodama jer uređaj dolazi s IP68 certifikatom otpornosti na prašinu i vodu, izborom virtualnih i fizičkih kontrola glasnoće te poboljšanim algoritmima za sprječavanje slučajnog dodira. Ništa manje nije važan ni beskompromisni dizajn Huaweijevog 88° Horizon zaslona koji pruža impresivno iskustvo gledanja u kompaktnom paketu, dok svilenkasta krivulja omogućuje ugodno ležanje u ruci.

3. Impresivna kamera za top fotografije

Ako ste među onima koji pametni telefon najviše koriste za fotografiranje i snimanje, Huawei Mate 40 Pro pravi je izbor za vas. Napredni sustav kamera napravljen je u suradnji s Leicom, što omogućava snimanje odličnih širokokutnih videozapisa i fotografija, prednjim i stražnjim kamerama. Ultra-širokokutna kamera Huawei Mate 40 Pro-a nudi još šire vidno polje, bogatije detalje, poboljšane performanse pri slabom osvjetljenju, a Cine širokokutna kamera pruža vjerni prikaz visoke razlučivosti, dok je kvaliteta fotografija dodatno poboljšana Full Pixel Octa PD autofokusom, što objekte na fotografijama čini još oštrijima. Snimanje visokokvalitetnih video zapisa jednostavnije je nego ikad pomoću Steady Shot funkcije. Svi trenutci koje želite ovjekovječiti sada su pohranjeni u još većoj kvaliteti.

4. Čipset s lakoćom podnosi rad više aplikacija istovremeno

Huawei Mate 40 Pro dolazi s Kirin 9000 čipsetom i potpuno je spreman za 5G doba, kao i za izvršavanje svih intenzivnih zadataka i multitasking. Kirin 9000 ugrađen u Huawei Mate 40 Pro je najsofisticiraniji 5-nanometarski 5G SoC dostupan na tržištu, a pruža znatno poboljšane performanse i energetsku učinkovitost u odnosu na svog prethodnika. Zahvaljujući naprednoj izradi, korisnici će uz Huawei Mate 40 Pro s lakoćom obaviti i najzahtjevnije zadatke, dok je bez zastajkivanja moguće pokrenuti mnoštvo aplikacija. Mali-G78 GPU s 24 jezgre pruža impresivne mogućnosti obrade slike za pojačano gaming iskustvo, a kristalno čist 3D zvuk stiže iz dvostrukih zvučnika uz simulirane vibracije iz linearnog motora, što znači da u sadržaju koji reproducirate uživate svim svojim osjetilima.

5. Odlične aplikacije na jednom mjestu

Govoreći o aplikacijama, tu su i inovativne Huawei mobilne usluge (HMS), k tome, osiguravaju pametnije, bogatije, praktičnije i sigurnije iskustvo, a u Huawei AppGallery trgovini čeka vas bogat izbor najpopularnijih globalnih i lokalnih aplikacija. Huaweijeva Petal Search, Petal Maps i Huawei Docs rješenja nude još jednostavniji dolazak do svih novih aplikacija, navigaciju te upravljanje dokumentima.

6. Podržani visoki ekološki zahtjevi

Svi znamo koliko je očuvanje prirodnih resursa i okoliša važno. Mogao bi vas oduševiti podatak da novi Huawei Mate 40 Pro dolazi 28 posto manje plastične ambalaže i 90 posto manje papirnate dokumentacije, a ukinuto je i papirnato jamstvo. Uz to, Huawei Mate 40 Pro u ukupnom pakiranju sadrži samo 3,8 posto plastike. Huawei je poduzeo i dodatne korake upotrebom 100-postotno razgradive tinte od soje u zrnu u ambalaži, umjesto tinte na bazi nafte, koja može smanjiti proizvodnju kancerogenih tvari i hlapljivih organskih spojeva koji su glavni izvor onečišćenja okoliša. Možete biti sigurni da je ovoj “najzeleniji” Huaweijev pametni telefon do sada.

Spektakularna je i mogućnost upravljanja pametnim telefonom dodirom, gestama ili pogledom, kao i lako povezivanje s Huawei prijenosnicima. Navedeno znači da već jednim dodirom možete koristiti opcije kao što je uređivanje fotografija s telefona na računalu ili listanje e-knjiga. Jeste li znali da tonove možete stišavati pogledom?

Huawei Mate 40 Pro dolazi u Silver i Black izdanju, a pronaći ga možete kod prodajnih partnera.