ODGOJ DJEVOJAKA

Što plaši očeve mladih djevojaka?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.06.2012 15:07
  • Objavljeno 15.06.2012 u 15:07
tinejdžeri kompjuter

tinejdžeri kompjuter

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Očevi se boje utjecaja Facebooka i Twittera te ih brine sve veći utjecaj celebrity kulture i sapunica na odrastanje njihovih kćeri

Očevi sve više štite svoje kćeri jer se boje utjecaja društvenih mreža, sugerira istraživanje koje objavljuje Daily Mail. Osjećaju da zbog Faceboka i Twittera imaju sve manje kontrole. Trend je uočen u anketi britanske Udruge djevojačkih škola

koja je ispitala 180 očeva o njihovim roditeljskim ulogama i stavovima o edukaciji njihovih kćeri.

Roditelji tvrde kako sve više i u sve ranijoj dobi svoje kćeri upisuju u privatne škole kako bi ih zaštiti od sve prisutnijeg trenda celebrity kulture.

Prema anketi, 49 posto ravnatelja škola vjeruje da se očevi sve više zaštitnički odnose prema svojim kćerima uglavnom zbog straha od utjecaja društvenih medija.
Jedan od ravnatelja djevojačke škole istaknuo je kako primjećuje sve aktivniju ulogu i interes očeva u odgoju djevojaka. 'Legitimna je briga očeva da zaštite svoje kćeri u svijetu u kojem mlade djevojke i dječaci podliježu svim vrstama pritisaka kroz medije', izjavio je.

Roditelji izražavaju zabrinutost zbog utjecaja kojima su izložene njihove kćeri, uključujući celebrity kulturu, opsjednutost dijetama i savršenim izgledom. Tvrde da su zabrinuti da će njihove kćeri odrastati u uvjerenju da je izgled, a ne inteligencija i ambicija, put do uspjeha. 'Zapleti sveprisutnih sapunica tjeraju djevojke da povjeruju kako je normalno ulaziti iz jedne drame u drugu', navodi se u studiji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi