NEODOLJIVE DELICIJE

Što nudi najpoznatiji hvarski riblji restoran

06.09.2013 u 14:05

Bionic
Reading

Najpoznatiji hvarski riblji restoran - Gariful, omiljena je destinacija svjetskih i domaćih celebrityja te vrsnih gurmana

Ime je dobio po obiteljskom nadimku iz 1981., a smješten je na samoj rivi s pogledom na Paklinske otoke. Posljednjih 12 godina u vlasništvu je ugostitelja Ivana Gospodnetića, a turistički vodič Lonely Planet lani ga je uvrstio u pet najboljih svjetskih destinacija.

Gariful svoj međunarodni ugled nije stekao preko noći, već je tradicija učinila svoje. Ono na što je najviše ponosan jest dnevno svježa riba o čijem se dolasku u restoran brine sedam ribarskih brodova.

'Gostima, koji su za nas svetinja, na raspolaganju su jastozi i rakovi iz akvarija restorana koje sami mogu izabrati te prvoklasni šampanjci poput Dom Perignon White Gold Jeroboama', rekli su nam iz restorana.

Glavni kuhar Stjepan Gurabić brine se da nijedan gost iz restorana ne otiđe nezadovoljan. Tako je prije tri godine nepoznati ruski tajkun bio toliko oduševljen hranom i ambijentom da je za večeru za petero u restoranu ostavio 260 tisuća kuna. S prijateljima je jeo kavijar belugu, koji stoji oko 50 tisuća kuna, jastog 'Langouste en Bellevue' od 40 tisuća kuna te pio skupocjeno vino Chateau d'Yquem 2001. i šampanjac.

Restoran Gariful također je oduševio brojna svjetska lica poput Romana Abramoviča, Giorgia Armanija, Marissu Mayer, Vladimira Klička, Toma Cruisea te mnoge druge.

Ako i vi želite osjetiti dašak glamura, posjetite Gariful tijekom Festivala okusa i uživajte u 15 posto nižoj cijeni vinske karte uz pomoć festivalske kartice, koja u pretprodaji stoji 50, a na dan početka festival 60 kuna. Festivalska kartica Explorer i ulaznica vrijede za dvije osobe i neograničen broj korištenja tijekom 28 dana Festivala okusa u Hrvatskoj i Sloveniji.