RETROGRADNJA KRETANJA

Što nam zvijezde spremaju u lipnju: Kompliciran mjesec pred nama bit će obilježen mentalnom zbrkom i lutanjem

28.05.2022 u 09:45

Bionic
Reading

Lipanj je na sjevernoj hemisferi mjesec s najviše svjetla, što dolazi do vrhunca na dan solsticija 21. lipnja. Planeti će biti raspoređeni vrlo raznoliko, u međusobno proturječnim položajima, što nam daje naslutiti da će većina ljudi upasti u duboku mentalnu zbrku

Mjesec će biti obilježen neizvjesnošću i lutanjem od jedne do druge manjkave ideje i nejasnog plana. Prvi je od istaknutih lipanjskih astroloških fenomena završetak Merkurove retrogradacije u petak 3. lipnja.

To će ujedno biti kraj glavnog dijela 'gužve' tipične za retrogradni Merkur dok će čišćenje zaostalih komplikacija potrajati do 18. lipnja. Planet misaonih procesa, ophođenja, prometa i prijevoza u tri je tjedna nazadovao iz Blizanaca do 26 stupnjeva Bika, a opet će ući u Blizance tek 13. lipnja.

Dok se jedan ciklus nazadovanja zatvara, drugi se otvaraju. Saturn će 4. lipnja započeti svoju zadnju retrogradaciju prije nego što se krajem listopada uputi iz Vodenjaka prema Ribama. Neptun će puzati retrogradno u Ribama od 30. lipnja do ranog prosinca, a društvo će im praviti Pluton, odnedavna retrogradan u Jarcu.

Saturn, Neptun i Pluton spori su planeti, a njihova kretanja ukazuju na globalna previranja. Saturn u Vodenjaku govori o društvenom sukobu između tradicionalnog i revolucionarnog, što ne mora donijeti poboljšanje. Neptun u Ribama drži narode u stanju polusna i omogućuje vlastodršcima provođenje dugogodišnje kolektivne manipulacije.

  • +10
Eva Longoria je Riba, rođena je 15. ožujka 1975. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Od brzih planeta, koji se tiču osobnih, svakodnevnih situacija, Venera će se do 22. lipnja kretati Bikom, ispisujući brojne sretne ljubavne priče i potičući sve koje si to mogu priuštiti na lagodan život ispunjen udobnošću i gastronomskim užicima.

Kad Venera 23. lipnja uđe u Blizance, u kojima će praviti društvo Merkuru, želja za udobnošću povući će se u drugi plan i ustupiti scenu nesputanoj druželjubivosti, razgovorljivosti i bogatstvu prilika.

  • +22
Jennifer Connelly je Strijelac, rođena je 12. prosinca 1970. Izvor: Profimedia / Autor: New Line Cinema / Everett / Profimedia

Pun Mjesec u Strijelcu 14. lipnja tjerat će vas da dovršite započete poslove i oslobodite si kalendar za opuštenije ljeto, a ulazak Sunca u Raka 21. lipnja i mlađak u istom znaku sedam dana kasnije označit će buđenje emocija prema pojmovima kao što su obitelj, zavičaj i narodni običaji.

  • +20
Tom Cruise je Rak, rođen je 3. srpnja 1962. Izvor: Profimedia / Autor: Carlos Tischler/Eyepix Group / Shutterstock Editorial / Profimedia