ODVAŽITE SE

Imate kovrčavu kosu i željni ste promjene? Ove frizure slove za najpoželjnije

28.01.2021 u 13:26

Bionic
Reading

Kosu s uvojcima nije uvijek lako kontrolirati, no u navedenom itekako pomaže njezino pravilno šišanje. Ukoliko ste svoju kovrčavu kosu odlučili značajno skratiti, ovih pet kratkih frizura namijenjenih damama s uvojcima postale su veliki trend

S uvojcima nije uvijek lako pronaći dobru frizuru koja podupire samu strukturu kose - ali upravo to je najbitnije. Pravilno ošišane kovrče doista dolaze na svoje i mogu razviti svoj puni odskok. Kratko ošišani uvojci mogu itekako laskati, omekšavajući crte lica te učiniti da izgledate mladoliko.

Shag frizura

Pomalo nemarnog izgleda, shag frizura vratila se u velikom stilu i daruje potreban volumen kosi. Osnova šišanja je klasični stepenasti rez, koji u ovom slučaju dobiva ležeran i divlji retro karakter. Na taj način, kosa na vrhu glave ima više volumena nego u donjem dijelu. To se događa kroz brojne gradacije duljina kose - od vrlo kratkih do vrlo dugih. U većini slučajeva shag frizura svojom duljinom seže do uha ili ključne kosti.

Duga bob frizura sa šiškama

Dugi bob vjerojatno je jedan od najpopularnijih tipova boba bez obzira na strukturu kose. I s potpunim pravom jer je i dalje riječ o kratkoj frizuri no laskave duljine koja ostavlja puno prostora za oblikovanje.

Stvaranje frizure konjskog repa ili punđe od duge bob frizure neće biti problem, a dugi bob predstavlja optimalnu duljinu za kosu u znaku kovrči.

Prirodno voluminozna kosa sa dužinom može u potpunosti prevladati izgledom, a dugi bob je savršene dužine da se izbjegne upravo ovaj efekt. Uz dodatak šiški, cjelokupna frizura dobiva ležeran karakter. Poput kose bogate uvojcima, šiške je također potrebno fenirati difuzorom ili pustiti da se prirodno osuše.

Mullet frizura

Modna ikona Rihanna i pop zvijezda Miley Cyrus samo su neke od slavnih dama koje su proglasile povratak nekoć omražene mullet frizure, popularno zvane fudbalerke. U duhu 80-ih i na kovršavoj kosi, mullet frizura stvara određeni stav rock zvijezde. Njezin resasti izgled kao da je stvoren za kovrče, no proporcije su različite.

Slojevita pixie frizura

Dječačkog šarma, pixie frizura može podjednako dobro pristajati i damama s uvojcima.

Slojevita bob frizura

Slojevito ošišana bob frizura jedan je od najčešćih odabira dama s kovrčama kada svoje uvojke požele značajnije skratiti. Zahvaljujući njoj postojeći uvojci nesumnjivo će živnuti, a ova popularna frizura s lakoćom se može kombinirati uz takozvane zavjesa-šiške.