PRISTAJU SVIMA

Tragate za novom frizurom, a ne želite se odreći duge kose: Isprobajte ove praktične i ženstvene punđe

13.01.2021 u 14:53

Bionic
Reading

Ako ste i vi fanatična ljubiteljica duge kose koja se nikad ne bi odrekla bujnih uvojaka, a dosadio vam je rep, evo nekoliko sjajnih ideja za ženstveni look koji će sve ostaviti bez daha

Jennifer Lopez, Meghan Markle, Isla Fisher, Camila Cabello ili Jennifer Garner poznate su po svojoj dugoj kosi koju pažljivo njeguju, a unatoč 'bobmaniji', koja već neko vrijeme trese slavne stanovnice Hollywooda, ove se dame nisu odvažile i otišle 'pod škare'.

Ako vam je dojadio rep, a npr. niste stigli oprati kosu ili vam 'odbija poslušnost', spas je u ženstvenom rješenju: punđi.

Ova praktična i klasična frizura, ovisno o načinu na koji se stilizira, laska svakom obliku lica.

  • +8
Jennifer Lopez s kćeri Emme u šopingu Izvor: Profimedia / Autor: MiamiPIXX / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Prikladna je za gotovo svaku prigodu jer može biti stroga, elegantna ili kulerski razbarušena, a postoje tri varijante koje pristaju svakom obliku lica:

1. Visoka punđa

Uredno 'zarolana' punđa, kakve nose balerine, najklasičnija je varijanta i izgleda super elegantno. Prednji dio kose trebali biste povući što bliže tjemenu. Zatim učvrstite kosu gumicom visoko na stražnjem dijelu glave, a za dodatni volumen možete koristiti i posebnu gumicu od spužve za punđe. Neposlušne pramenove zakačite uz pomoć ukosnica. Ovakva frizura lagano podiže konture lica i tako se postiže efekt liftinga.

2. Polupunđa

Nakon što je polurep koji je popularizirala kraljica stila Kate Middleton opčinio zaljubljenice u modu stiže i efektna nasljednica: polupunđa. Kosu jednostavno podijelite na pola, kao da radite polurep. Gornja polovica postaje punđa, a ostatak kose ostaje slobodan. Kako bi lijepo padala, dajte si truda i uvijte je ili izravnajte peglom. Ovo je ženstvena varijanta koja vas automatski pomlađuje.

3. Razbarušena punđa

Ovakva punđa, tzv. messy bun potpuna je suprotnost strogoj varijanti. Messy bun kakvu primjerice obožava nositi Meghan Markle mora izgledati ležerno i kao da se niste puno trudili, a zapravo jeste! Kosu nisko povežite gumicom, a svakako oko lica morate pustiti pramenove. Niski položaj punđe naglašava vrat, a ovakav stil pouzdano skida godine.