jeste li spremni?

Što god mislili o njima, ove se cipele vraćaju u modu i nosit će ih baš svi

24.08.2023 u 13:04

Bionic
Reading

Nova modna sezona kuca na vrata, a s njom i novi trendovi. Ove jeseni posebno će biti zanimljivi trendovi cipela koji pod snažnim utjecajem zaboravljenih trendova. Tako nakon povrataka hit čizama iz 2010. svjedočimo i povratku jednog od najkonzervativnijih trendova, i to zahvaljujući Miucciji Pradi na čelu brenda Miu Miu

'Teorija pogrešnih cipela', ležerna metodu stiliziranja stilistice Allison Bornstein prema kojoj se ravne cipele za plažu netipično kombiniraju s odijelima šivanim po mjeri ili biciklističke čizme s teniskim suknjama kako bi se stvorio iznenađujući, posebno moderan izgled, vjerojatno vam je dobro poznata.

Takav stil vrlo često prakticiraju modne trendseterice i diktatorice stila, od Katie Holmes preko Kendall Jenner pa do Hailey Bieber. No, nova modna sezona donosi nešto još efektnije – potpuno pogrešan izbor cipela.

Peep toe cipele proslavit će svoj povratak u jesen 2023

Cipele otvorenih prstiju koje zbog svog izgleda nose i naziv 'peep toe', koji modni znalci ili vole ili mrze, nerijetko se smatraju Frankenstein dizajnom cipela. No, usprkos tim ne tako laskavim konotacijama ovaj dizajna cipela sada doživljava preporod i predstavlja se kao vrući trend cipela ove jeseni i to zahvaljujući Miucciji Pradi i briljantnoj reviji za jesen/zimu 2023. koju potpisuje Miu Miu.

Spomenuta Miu Miu kolekcija obilježila je kraj Pariškog tjedna mode u ožujku ove godine i svojim iznenađujućim dizajnom i stajlingom ponudila uzbudljiv kontrast iscrpljujućem perfekcionizmu estetike često nazivanom 'clean girl'.

Povratak starih, gotovo zaboravljenih maturalnih cipela izazvao je tihi šapat u prvim redovima, u stilu 'joj, to mi se baš i ne sviđa' i 'grozno'. Moramo priznati, pomalo odbojno, no nekako i dojmljivo.

Jedno je sigurno, teško je ostati ravnodušan kada Miu Miu predstavi novi trend cipela. Uostalom, upravo taj kultni brend ovog ljeta lansirao niz ultimativnih hitova; kako kontroverzne japanke, čija je velika obožavateljica i Victoria Beckham, tako i sveprisutne balerinke koje su postale favorit 'it' djevojaka te su se našle u ponudi brojnih drugih brendova.

Kako ove jeseni stilizirati cipele otvorenih prstiju?

Izbor ovog modela cipela zahtijeva posebnu pažnju, a ono što je nemoguće je zanemariti je to da je nožni palac potpuno izložen, ali i da ovako otvorene cipele snažno podsjećaju na stilove iz 2010-ih. U jesen 2023., peep-toe cipele će izaći na ulice velikih modnih središnjica ne samo kao klasične salonke, već i kao čizme, natikače i balerinke.

I ne samo da će biti otvorenih cipela u svim oblicima i veličinama, što dokazuju dosadašnji ulični stilovi, već će se peep toe cipele ove sezone moći kombinirati uz sve. Nose se preko tajica s uzorkom, zajedno s mini suknjama, haljinama i kaputima, ali i vrlo sportski uz trenirku. Pa, ne izgledaju baš tako loše, zar ne?