MREŽASTA RASKOŠ

Neočekivani trend sezone: Cipele s ovim detaljem zaludile su modne ovisnice

19.08.2023 u 22:49

Bionic
Reading

Kombinirajući dizajn balerinki s trendom prozirnosti, mrežaste cipele sve više osvajaju naklonost modnog svijeta

Poprimajući oblik na modnim pistama i pridružujući se pokretima potaknutim pop kulturom, novi trendovi koji svake sezone uzbuđuju fashionistice općenito su lako predvidljivi. Vidjeli smo to posebno kod streetweara ili stila Y2K, posljednjih godina naveliko zabilježenog u dizajnerskim kolekcijama prije nego što su ga prihvatile ljubiteljice mode.

U tom kontinuitetu došao je red na trendove iz 2010-ih.

Skinny traperice, htjeli mi to ili ne, postupno su se vratile na modne piste, a dugo ‘napadane’ balerinke također su povratile stari sjaj zahvaljujući brendovima kao što je talijanski Miu Miu. Uz spomenute komade koji prate određeni vremenski ciklus, na modnoj sceni nerijetko se pojave oni koji neočekivano postanu velikim trendom. Posljednjih tjedana to je slučaj s mrežastim cipelama, a sve ih više uočavamo na stopalima fashionistica.

Mrežaste cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Mali trendovi često su rezultat većih. U slučaju mrežastih cipela, preuzet je dizajn balerinki. Gornji dio pak nije ukrašen kožom, već prozirnom tkaninom.

Na Instagramu je jedan vrlo poseban par, s potpisom američkog brenda Khaite, uspio stvoriti pomutnju. Riječ je o modelu koji imitira izgled crne ribarske mreže, a koji glamurozan izgled može zahvaliti detalju kristala.

Nakon što je preplavio ovu društvenu mrežu, na modnoj sceni pojavilo se mnogo sličnih - od verzija s potpisom brendova Bottega Veneta i Maison Alaïa do luksuznih inačica Piferija i Aquazzure.

Posebno efektno izgledat će u minimalističkim kombinacijama, o čemu dovoljno svjedoče stajlinzi street style zvijezdi i ljubiteljica mode s Instagrama.