IZBJEGNITE POGREŠKE

Što bi žene trebale mijenjati s godinama?

02.10.2013 u 08:51

Bionic
Reading

Nemojmo se zavaravati. Nije baš lako starjeti. Odjeća iz mladenačkih dana više ne stoji tako dobro, a nije ni prikladna. 'Smokey eyes' izgledao je dobro kada ste imali 22, sada izgleda prilično ludo. Godine očito zahtijevaju promjene, no neke ih žene nisu svjesne i rade uobičajene pogreške

Evo koje su najčešće pogreške na koje trebate obratiti pažnju.

Ne shvaćaju da je nužna promjena

Najveća je greška ta da neke žene ustvari ne čine ništa. Kosa, make-up i odjeća koji su vas činili božanstvenima u tridesetima nisu prikladni u ozbiljnim godinama. Ako želite dostojanstveno starjeti, vrijeme je da napravite neke promjene.

Ne troše dovoljno na odjeću
Sjećate se dobrih starih dana kada ste se bez problema mogle uvući u minijaturni komad odjeće i izgledati super. Većina žena s godinama ipak mijenja oblik tijela i potrebna je malo veća investicija u kvalitetnu garderobu koja će prikriti nedostatke.


Preskaču vježbanje
Kako starite, tako padate u iskušenje da sve manje vježbate. Ili čak pronalazite argumente da uopće ne počnete. Morate vježbate unatoč boli u leđima, vratu, koljenu, dapače baš zbog toga morate vježbati. Vježbanje će olakšati bol, pomoći da smanjite težinu i da regulirate druge zdravstvene probleme.

Ne spavaju dovoljno
Prošla su vremena kada ste mogli minimalno spavati, potom izdržati cijeli dan i još izgledati fantastično. Sve češće bi komentari poput 'izgledaš umorno' mogli pasti čak i nakon prospavane noći. Manjak sna prvo će se pokazati na licu, a povezan je i s drugim rizicima poput dijabetesa.

Ignoriraju zdravlje i izgled zubi
Možda se užasavate bora i tanke kose, ali svakako biste trebali imati na umu i zdravlje i izgled zuba. Ono što će vas definitivno postarati su žuti zubi. Osim toga, i zdravlje zuba iznimno je bitno, pogotovo što se bolesne desni povezuju i s povećanim rizikom od srčanih bolesti.

Pretjeruju s tretmanima protiv starenja
U želji da izgledaju mlađe, mnoge žene u srednjim godinama posežu za raznim tretmanima pomlađivanja. I često pretjeraju. U konačnici zbog zategnutog i smrznutog lica postignu kontraefekt. Treba imati na umu da nijedna bora ne izgleda nerealno i neprirodno.

Misle da žene u srednjim godinama trebaju skratiti kosu
Većina žena nakon pedesete skrati kosu. Kao da postoji neko nepisano pravilo za one u srednjim godinama i koje su prikladne frizure. Frizura ne treba ovisiti o godinama, već o kvaliteti, obliku, životnom stilu i stanju kose.

Koriste krivi make-up
Mnoge žene se često drže pravila šminkanja koja su jednom davno usvojile. S godinama bi i šminkom trebalo uvoditi promjene. Manje make-upa, umjerenije boje svakako će puno bolje izgledati nego dramatičan look koji vam je možda savršeno pristajao nekoliko godina ranije.

Nose krivi grudnjak

Mnoge žene se dugi niz godina drže istog broja grudnjaka zanemarujući činjenicu da su se grudi s vremenom promijenile. Prava veličina grudnjaka učinit će figuru vitkijom, stoga investirajte u nove komade koji laskaju vašoj promijenjenoj figuri.

Zadovolje se dosadnim i manjkavim seksualnim životom
Iako se u zapadnim kulturama seks povezuje s mladošću, žene u srednjim godinama mogu se osjećati jednako seksi i uživati u strasti. Štoviše, možda baš u pedesetima iskuse najbolji seks u životu.