OTKRIJTE

Špinat ili kelj? Kruh ili tjestenina? Evo što je zdravije!

26.03.2014 u 13:40

  • +2

Što je zdravije?

Izvor: Screenshot / Autor: Google

Bionic
Reading

Što mislite da je zdravije - jabuka ili banana, špinat ili kelj, tjestenina ili kruh, kuhani ili pečeni krumpir? Sada jednostavno možete otkriti koja je namirnica bolji izbor te koji je način pripreme zdraviji

Google ima novi alat koji omogućava korisnicima da lako i brzo usporede različite namirnice te tako odaberu zdraviju. Usporedba je i više no jednostavna, a sve što je potrebno je u tražilicu upisati dvije vrste namirnica, a između njih staviti riječ 'vs'. Nakon toga Google u samo nekoliko sekundi izbacuje usporedbu navodeći brojne podatke, između ostalog i broj kalorija, količinu masti, kolesterola i natrija.

Namirnice se mogu napisati i na hrvatskom i na engleskom jeziku, a rezultati u oba slučaju su na engleskom. Osim vrlo sličnih namirnica, poput voća (na primjer, jabuka i banana), povrća (špinat i kelj) ili pak kruha i tjestenine, mogu se uspoređivati iste namirnice, no pripremljene na različit način, na primjer kuhani i pečeni krumpir. Osim toga, moguća je usporedba sasvim nesrodnih namirnica ili pak gotovih jela, kao što su pizza i špageti s umakom od rajčice ili pak pohani pileći medaljoni i hamburger.

Ukoliko postoji više vrsta neke namirnice, Google će ponuditi nekoliko opcija, na primjer crni kruh, bijeli kruh, raženi ili onaj s cjelovitim žitaricama.

Ovaj alat sigurno će pomoći onima koji prije ljeta žele skinuti koji kilogram, ali i svima onima koji se žele svakodnevno što zdravije hraniti.