VAGININE TAJNE

Šokantne spoznaje o ženama i seksu koje trebate znati

10.10.2013 u 08:56

Bionic
Reading

William Masters i Virginia Johnson revolucionirali su istraživanja o seksu tijekom pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga stoljeća, a sada slijedi izbor novih 12 najšokantnijih činjenica o seksu

William Masters i Virginia Johnson postali su poznati nakon revolucionarnog istraživanja o seksu provedenog na Sveučilištu Washington u St. Louisu tijekom pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga stoljeća. Rezultati tog istraživanja toliko su popularni da je Showtime odlučio iskoristiti ih za priču o novoj seriji 'Masters of Sex'.

Njihova otkrića promijenila su način na koji razmišljamo o seksu, a posebno o ženskoj seksualnosti. Njihova studija, između ostalog, pokazala je kako žene mogu doživjeti više od jednog orgazma istovremeno. To su bila tada revolucionarna otkrića, a najnovija istraživanja o ženama i seksu šokirala bi i samog Williama Mastersa i Virginiju Johnson, piše healthland.time.com

Ciklusi svjetla utječu na plodnost
U povijesti žene su mjesečnicu imale tijekom mlađaka, ovulaciju za vrijeme punog mjeseca (kada je svjetlo). Sada, u svijetu punom umjetne rasvjete i ekrana, žene nisu u skladu s prirodom i biologijom. Neke žene su se pak pokušale s prirodom uskladiti mijenjajući svjetla u spavaćoj sobi prema u skladu s mjesečevim mijena te tako promijeniti svoju ovulaciju.

Žene mogu zatrudnjeti pet do osam dana nakon seksa
Studije su pokazale da ponekad sperma može preživjeti u cervikalnoj sluzi pet do osam dana nakon seksa, prije nego što je jajašce spremno za oplodnju.

287258,243683,290035,257060

Nošenje visokih potpetica može negativno utjecati na orgazam

Određene cipele visokih potpetica imaju luk koji je približno istog luka kao i ženska zdjelica za vrijeme orgazma. Pete stvaraju kontrakcije u zdjelici, što može biti problematično jer zdjelica više ne može imati kontrakcije za vrijeme orgazma. Prema riječima znanstvenika, orgazam obično ide, slikovito objašnjeno, od nula do 60, ako nosite pete, onda ste već na 55, a tada baš i nećete imati puno zadovoljstva.

Žene zbog orgazma mogu biti kreativnije
Istraživanja su pokazala da orgazmi žene mogu učiniti samopouzdanijima, produktivnijima i kreativnijima. No to ima dvostruki učinak pa tako kreativnije žene doživljavaju i jače orgazme.

Kontracepcijske pilule mogu smanjiti libido
Bilo koja hormonska kontracepcija ima psihološke nuspojave. Ponekad žene čak imaju problema sa začećem nakon prestanka pijenja kontracepcijskih pilula. Naime, prema riječima znanstvenika, nakon prestanka pijenja kontracepcije partner ih može manje privlačiti, jer biokemijska kompatibilnost nije jednaka bez dodatnih hormona.

Sjedenje na stolici može uzbuditi žene
Analni živci, koji se nalaze ispod stražnjice i sjedećih kostiju utječu na tkivo koje djeluje na uzbuđenje (vaginu, klitoris, anus i sl.). Sjedenje u određenom položaju s pritiskom na analne živce na određeni način može utjecati na seksualno uzbuđenje.

...no to isto im može smanjiti orgazme
S druge strane, sjedenje na stolicama tijekom većine dana skraćuje dno zdjelice i slabinske mišiće, koji su neophodni za doživljaj snažna orgazma. Kada se ti mišići stisnu zbog pretjeranog sjedenja, ženama je teže postići orgazam.

Žene imaju tri erogene zone
Klitoris, G-točka i otvor vrata maternice. Neki pak tvrde kako se na tom popisu nalaze i bradavice.

U svakoj vagini drukčije su raspoređeni živčani završeci
Svaka žena jedinstvena je i drukčija, a raspored živčanih završetaka u svakoj je vagini je drukčiji. To znači i da je za svaku ženu potrebna drugačija metoda za postizanje orgazma.

Pulsiranje koje žena osjeća za vrijeme orgazama zapravo je njezina maternica koja nastoji pokupiti spermu

Okrugli ligamenti koje završavaju na velikim usnama pomiču maternicu naprijed i natrag tijekom orgazma, tako da cerviks ima priliku prikupiti što veću količinu sperme kako bi se povećala šansa za začećem.

Veća vlažnost 'tamo dolje' dovodi do jačeg orgazam
Budući da se tijelo sastoji uglavnom od tekućine, sposobnost 'vlažnosti' omogućava bolji i jači orgazam.

Sve žene mogu doživjeti orgazam

Gotovo nijedna žena nije rođena nesposobna za doživljaj orgazma. Žene imaju urođeni mehanizam doživljavanja orgazma, no ne zna svatko taj mehanizam dobro koristiti.