EVO KAKVE SU FRIZURE IN

Snažna poruka iz Londona: Individualnost je uvijek u trendu

01.03.2024 u 15:21

Bionic
Reading

Sezona održavanja svjetskih Tjedana mode prava je poslastica za sve kreativce, individualce i zaljubljenike u modu

Premda tek rijetki imaju priliku posjetiti neki od najprestižnijih modnih događaja, ove je godine, kad se radi o frizurama, naglasak na njegovanju individualnosti.

London Fashion Week ove je godine proslavio svoju 40. obljetnicu, a ponovno je pokazao kako je prijestolnica kreativnosti, individualnosti i novih modnih trendova.

Backstageu se u timu za kosu renomiranog brenda Kevin.Murphy pridružila i Katica Topčić, kreativna direktorica salona Fabula de Forma i jedna od naših najpoznatijih frizerki.

Katica Topčić pomogla je kreirati frizure za brend Marques' Almeida čiji je povratak na London Fashion Week za mnoge vrhunac ovomjesečne revije za jesen/zimu 2024. Marques' Almeida stvorili su Marta Marques i Paul Almeida, supružnici koji smatraju kako je moda stvar stava, a ne poruba. Kevin.Murphy hairtim kojeg je predvodio Massimo Morello fokusirao se na poboljšavanje prirodne teksture kose naglašavajući individualnost i autentičnost.

'Sudjelovanje na ovakvim događajima za mene je uvijek prekrasno iskustvo. Zaista je bilo posebno biti dijelom hair tima koji je interpretirao želju dizajnera za prikazivanjem ljepote u različitosti. Naglasak smo stavili na važnost pravilnog održavanja kose što je za mene jako važno', izjavila je Katica Topčić.

Inspiracija za frizure leži upravo u evoluciji brenda Marques' Almeida koji je odlučio na svoj način interpretirati elegantne povijesne reference na renesansni stil.

'Kevin.Murphy tim prihvatio je prirodnu teksturu kose svakog modela i kreirao frizure nadahnute realnošću urbanog života. Naglašavajući važnost autentičnosti i ljepote u različitosti postigli smo sklad funkcionalnosti i odvažnog stila', naglasila je Topčić. Marques' Almeida od samih početaka pokazuje predanost prema važnim temama poput održivosti i razbijanja stereotipa. Upravo zato pozvali su originalne M'A manekenke koje su sada u tridesetim godinama, a neke od njih su pistom prošetale sa svojom djecom.

'Jednako tako frizure s piste ne moraju biti rezervirane za modele, a pravilno i nježno održavana kosa može biti izraz autentičnosti i stila', istaknula je kreativna direktorica salona Fabula de Forma.