trendi modeli

Mašne, cvijeće i zlato: Evo koje detalje moraju imati cipele da bi bile 'in'

01.03.2024 u 13:41

Bionic
Reading

U novoj proljetno-ljetnoj sezoni nosit će se cipele s mnoštvom detalja koji izgledaju neodoljivo ženstveno

Ovog proljeća očekujte pravu raskoš u dizajnu kada je riječ o trendovskim modelima cipela i zaboravite na pravilo 'manje je više'.

Dizajneri vodećih modnih kuća dali su si oduška u kreiranju najnovijih modela cipela koje ćemo uskoro viđati na svakom koraku, a poseban naglasak stavili su na ekstravagantne detalje koji u trenu privlače pozornost.

Jakne za proljeće Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/tportal.hr

Uz to, primjetna je i opsesija šarmantnim ukrasima poput mašni, ruža i zavodljivih vezica pa će zaljubljenice u ženstvene modele u potpunosti doći do na svoje.

Raskošne mašne

Među najpoželjnijim detaljima i ovog proljeća će biti predimenzionirane mašne koje ćemo viđati na svim komadima - od sakoa i košulja preko hlača pa sve do tenisica, sandala i svečanih cipela.

U ovom dizajnu posebno se istaknuo brend Erdem koji je mašne pretvorio u prave ornamente i oličenje elegancije uslijed glamuroznog svilenog materijala koji veličanstvenim vezom prekriva cijelo stopalo.

Što više cvijeća, to bolje

Sitni isprepleteni cvjetni ukrasi duž remenčića neodoljivo su ženstveni i kao stvoreni za proljetno-ljetne stajlinge sastavljene od romantičnih haljina. Modna kuća Chloe predstavila je jedan od najpoželjnijih modela iz ove kategorije - srebrne stiletto cipele ledeno bijele boje asimetričnih remenčića sa sitnim cvijećem koje kao da je malo čas ubrano na proljetnoj livadi.

S druge strane, neki su brendovi ovaj stil odlučili utjeloviti u formi masivnih cvjetnih dekoracija. Primjerice, Magda Butrym dizajnirala je crne cipele s glomaznim ružičastim ružama iznad prstiju i pete, a talijanska Aquazzura donosi nam srebrni model s kristalnim cvijetom kao ključnim detaljem.

Zlatne dekoracije

Od zlatnih peta preko pozlaćenih remenčića do zakovica i raznih drugih detalja - sve što je u ovoj blistavoj nijansi i više je nego dobrodošlo! I dok smo prošle godine uživali u nošenju posve zlatnih sandala, ove sezone naglasak je upravo na pozlaćenim detaljima koji će besprijekorno podizati neutralne outfite i činiti nezaboravne kombinacije s drugim trendovskim zlatnim komadima.

Sandale + čarape

Ako u nadolazećim mjesecima na svakom koraku vidite spoj čarapa i otvorenih sandala - nemojte se nimalo začuditi! Da, ovaj iznimno kontroverzan trend sada je iznimno 'in', a to su nam dokazale brojne trendseterice na nedavnim Tjednima mode. Čak je i Victoria Beckham podlegla ovom trendu te u posljednjoj kolekciji predstavila nekoliko intrigantnih spojeva stiletto cipela i elegantnih najlonki.

Vezice oko gležnja

U slučaju da vam sve od navedenog zvuči pomalo pretjerano i želite ostati vjerni minimalizmu, ali i u skladu s trendovima, najbolji način je nošenje sandala i visokih cipela sa chic remenčićima oko gležnja ili preko rista u stilu Mary Jane. Ovi detalji postali su iznimno poželjni nakon što ih je predstavio niz luksuznih brendova, a u trenu podižu čitav stajling dajući mu dozu šarmantnosti i visokog stila.