ZNANSTVENA ISTINA

Šminka povećava privlačnost žene

31.03.2010 u 11:18

Bionic
Reading

Vjerovali ili ne, šminka igra veliku ulogu u razvoju života žene. Naime, najnovije istraživanje pokazuje da se žene ne odriču šminke ni u kriznim vremenima

Iako se često kaže da je ljubav slijepa, istraživanja su pokazala da je jedan od ključnih faktora za muškarčev izbor žena fizički izgled. Naravno, žene uz pomoć šminke poboljšavaju svoj fizički izgled pa je se upravo zato ne odriču ni u kriznim vremenima, kada je dotok novca znatno manji nego inače.

Uočeno je i da lijepo našminkane žene bolje prolaze ne samo kod muškaraca, nego i na poslu te na fakultetima i drugim javnim ustanovama. Nije stoga čudno da kozmetička industrija okreće milijune dolara kad ima tako vjerne kupce svjesne prednosti šminke.

Kada je riječ o kozmetici, postoje zanimljivi trikovi koji ženama osiguravaju veću privlačnost. Primjerice, ako želite izgledati zdravije, morate posvetiti veliku pažnju podlozi, odnosno puderu. Ako želite prikriti godine, onda morate imati dobru maskaru i kvalitetno rumenilo. Ako vam je pak cilj zablistati, tada su potrebna sjajila za usne i sjenila sa šljokicama.

Istraživanje je pokazalo da samo jedan artikl, primjerice ruž, neće puno povećati privlačnost. Za to je ipak potreban potpun make up. Unatoč ovim pokazateljima, sa šminkom ne treba pretjerivati, jer su neka druga istraživanja pokazala da muškarci više vole prirodniji izgled, sa što manje šminke.