VRIJEME JE PARTIJANJA

Šljokice, perje i glamur: Znamo koji su komadi trenutno najtraženiji

24.12.2022 u 10:40

Bionic
Reading

Kako se godina bliži kraju, modna platforma Stylight proučila je kupovne navike više od 12 milijuna korisnika svoje stranice kako bi otkrila glavne trendove u kategoriji party odjeće namijenjene sezoni blagdanskih zabava i domjenaka

Dolaskom prosinca tradicionalno raste interes zaljubljenica u modu za prigodnim blagdanskim komadima u znaku baršuna i šljokica. U svom izvještaju online šoping platforma i tražilica Stylight otkrila je koji modni komadi trenutno najbolje kotiraju kod modnih kupaca diljem svijeta.

Kako ističu, potraga za večernjom odjećom u stalnom je porastu od prošle godine i nakon mjeseci provedenih u četiri zida zbog pandemije.

Primijetili su povećanje potražnje od 18 posto za kategorijom večernjih haljina u studenom 2022. u usporedbi s prošlom godinom na svim međunarodnim tržištima, a evo koje će vrste haljina, večernje odjeće i dodataka biti najzastupljenije na novogodišnjem plesnom podiju, prema njihovom istraživanju.

Haljine sa šljokicama

Prošle godine dominantna estetika bila je 'retro galaktika' sa šljokicama, velikim hitom. I ove godine one su bile u trendu. Stylight je zabilježio porast od 211 posto u kategoriji haljina sa šljokicama u studenom 2022. u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Disko hlače

U istom duhu, disko hlače jedan su od najtraženijih lookova za svečanosti na kraju 2022. godine. Metalik sive ili čak roza i zelene, ovakve verzije hlača klikane su 206 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Baršun (haljine, blejzeri, odijela s hlačama…)

Odsutan prošle godine, baršun se vratio u velikom stilu. Potražnja za baršunastim haljinama na stranicama Stylighta porasla je za više od 700 posto, a 146 posto za baršunastim blejzerima.

Haljine s perjem

Perje je oduvijek bilo simbol glamura i slavlja, a ovaj detalj ponovno je na snazi u sezoni blagdanskih zabava. Crne haljine ukrašene perjem doživjele su nagli porast interesa i prometa. Pretraživanje pernatih komada udvostručilo se na Googleu u usporedbi s prošlom godinom.

Prozirno i mrežasto

I ove godine til ili mreža jedan je od dominantnih i popularnih materijala za kreiranje besprijekornih party lookova. Vidjeli smo ga na haljinama, topovima, suknjama... a na Stylightu je potražnja za prozirnim komadima porasla za 42 posto u usporedbi s prošlom godinom.

Party dodaci

Od dodataka, svjetlucajući cirkoni su posvuda. Stylight je primijetio porast potražnje za samoljepljivim cirkonima za lice od 22 posto, a za torbicama s cirkonima čak 80 posto, poput hit modela Re-Edition s potpisom talijanske Prade.

Što se tiče obuće, ističe se brend Mach & Mach. Njegov model satenskih salonki s mašnom i naramenicama, ukrašenim glamuroznim kamenčićima, opčinio je žene diljem svijeta.

  • +6
Mach & Mach - cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Potražnja za cipelama brenda Mach & Mach porasla je 83 posto u studenom i u stalnom je porastu od početka prosinca. Na Googleu su pretraživanja ključne riječi ‘Mach & Mach heels’ također porasla za 43 posto u odnosu na prošlu godinu, a s obzirom na relativno visoku cijenu cipela, modni kupci također intenzivno traže pristupačne verzije s potpisom high street brendova.