BRZO I PREUKUSNO

Slavna manekenka otkrila recept za tjesteninu s umakom od vodke koji obara s nogu

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 11.05.2020 14:21
  • Objavljeno 11.05.2020 u 14:21
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Aaron Bastin / Alamy / Alamy / Profimedia

Jedna od najplaćenijih manekenki današnjice, Gigi Hadid, u izolaciji kuha za sebe i svog partnera, pjevača Zayna Malika, s kojim u rujnu očekuje njihovo prvo dijete. Dok uživa u trudnoći, manekenka dane krati kuhanjem, a jedan je recept odlučila podijeliti i sa svojim obožavateljima na Instagramu. Riječ je brzoj, jednostavnoj i preukusnoj tjestenini s umakom od vodke i salse u koju je teško ne zaljubiti se

Boravak u izolaciji mnoge su osobe iz javnog života iskoristile za uživanje u svakodnevnim kućnim ritualima, pa nije ni čudo da su Instagram preplavile fotografije i videi hrane. Prije nekoliko dana slavna manekenka Gigi Hadid podijelila je svoj omiljeni recept za tjesteninu u umaku od vodke koji je mnoge inspirirao da isti i sami isprobaju.

Zasukali smo rukave i napravili umak prema uputama slavne Victorijine anđelice i jedne od najplaćenijih manekenki današnjice. Moramo priznati da dugo nismo probali ukusnije jelo koje je pritom toliko jednostavno da će ga s lakoćom pripremiti i početnici.

Gigi je za pripremu ovog jela koristila sitniju tjesteninu u obliku školjki, no kod odabira ovog jela pravila zapravo nema. Možete koristiti rigatone, penne, tagliatelle ili neku drugu vrstu koju imate pri ruci.

Sastojci (za dvije osobe):

  • 1/4 šalice ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 1/4 glavice luka
  • 1/4 šalice pasirane rajčice
  • 1 žlica vodke
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • 1 žličica čili sjemenki
  • sol
  • papar
  • 250 g tjestenine
  • 1/4 vode u kojoj se kuhala tjestenina
  • žlica maslaca

Priprema:

1. U wok dodajte maslinovo ulje i kratko popržite luk i češnjak dok ne omekšaju.

2. Dodajte pasiranu rajčicu. Miješajte dok se umak lagano ne karamelizira.

3. Dodajte vodku i kuhajte dok alkohol ne ispari, pa dodajte vrhnje za kuhanje i sjemenke čilija.

4. Začinite sa soli i paprom i pustite da se krčka još nekoliko minuta. Ugasite vatru.

5. U proključalu vodu dodajte tjesteninu (100-125 g po osobi). Nakon otprilike 10 minuta procijedite, ali pazite da sačuvate 1/4 škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina, a koja će vam biti potrebna za umak.

6. Prebacite tjesteninu u wok s umakom. Dodajte škrobnu vodu i maslac. Miješajte na srednje jakoj vatri dok se sve ne sjedini.

7. Ukoliko je potrebno, dodajte još soli i papra po želji. Naribajte parmezan i posipajte sjeckanim svježim bosiljkom.

U slast!

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Aaron Bastin / Alamy / Alamy / Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!