A NISU NI JEFTINI

Skijaški se aranžmani već uveliko prodaju

08.09.2011 u 14:10

Bionic
Reading

Cijene aranžmana za predstojeću skijašku sezonu kreću se od tri tisuće kuna za najam apartmana za četvero u Sloveniji do 18.000 u ekskluzivnijim austrijskim skijalištima

Hrvatski ljubitelji skijanja ove će zime profitirati u odnosu na prošlu sezonu jer školski praznici, kada većina ide na zimovanje, zahvaćaju termine u kojima su cijene desetak posto niže. Tu će pogodnost manje koristiti Dalmatinci, za koje škola počinje tjedan kasnije, pa će i zimski praznici završiti tjedan ranije, prije nego što cijene znatnije padnu.

Kako god bilo, skijaški se aranžmani uvelike traže u domaćim agencijama. Neke agencije, koje su ove godine rekordno rano, već početkom kolovoza, izdale skijaške kataloge za zimu 2011/2012, knjiže stotine prodanih aranžmana.

No unatoč jeftinijem terminu i uštedi od desetak posto, skijanje i dalje nije jeftino - četiri osobe za sedam dana na snijegu trebaju od osam do 10.000 kuna.

Najjeftinija su, inače, slovenska skijališta, gdje se apartman za četiri osobe na tjedan dana može dobiti po cijeni od 3000 kuna. Gornje granice gotovo da i nema, ali komforni apartmani na nekim ekskluzivnijim austrijskim skijalištima svakako su joj blizu, a sedmodnevni najam stoji 18.000 kuna.