69-godišnja britanka

Sjećate se legendarne manekenke Twiggy? Nas je oduševila ovim kul stajlingom

15.03.2019 u 12:51

Bionic
Reading

Prvoj i najslavnijoj od svih modela, britanskoj manekenki Twiggy, Buckinghamska palača odlučila je dodijeliti titulu dame na čijoj je dodjeli zablistala u bijelom izdanju

Titulu Dame, koja je ženski ekvivalent tituli Sir, slavnoj Lesley Lawson 'Twiggy' dodijelio je princ Charles u ime kraljice Elizabete, a na svečanu dodjelu danas 69- godišnja manekenka pristigla je u društvu supruga, filmskog glumca Leigh Lawsona i djece – kćeri Carly Witney i sina Jasona Lawsona.

  • +4
Twiggy Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na modnoj sceni Twiggy se pojavila davne 1966. s navršenih 16 godina, a zahvaljujući jedinstvenom izgledu i planetarnoj popularnosti često se smatra 'prvim svjetskim supermodelom'.

Zahvaljujući svom mršavom, gotovo dječačkom tijelu, velikim očima i androgenoj frizuri Twiggy je u modnoj industriji ostavila neizbrisiv trag kraseći mnoštvo naslovnica modnih magazina u bogatoj karijeri modela nakon koje se okušala u ulozi glumice i pjevačice.

U šestom desetljeću života Twiggy se odlučila okušati u ulozi modne dizajnerice kreiravši nekoliko linija odjeće i modnih dodataka u suradnji s modnim brendom Marks & Spencer za koji je nastupala i kao zaštitno lice.

Za dobivanje vrijednog priznanja i titule dame Buckinghamskoj palači, neponovljiva Twiggy zablistala je u prigodnom izdanju u znaku bijeloga odijela Stelle McCartney s kremastim prslukom, dok se po pitanju obuće i modnih dodataka odlučila za bijele cipele oksfordice i baršunasti sivi šešir s dodatkom mrežice.