JEDNOSTAVNO I ORIGINALNO

Sigurno ih bacate, a mogu vam poslužiti za štošta: Donosimo savjete za nekoliko načina kako iskoristiti stare svijeće

30.05.2022 u 20:59

Bionic
Reading

Mnogi se vole opuštati uz svijeće i sigurno često skupe veliki broj praznih staklenki kada izgore do kraja. Dolaskom toplijih dana, rjeđe ih palimo, a nerijetko bacamo jer ne znamo kako bismo iskoristili zgodne čašice, koje je k tome oprati prava muka. Evo nekoliko prijedloga za ponovnu uporabu

Male ili velike, improvizirane ili dizajnerske, morate im se priznati visok stupanj šarma. Nedvojbeno je da će sjajno izgledati sa svijećama u vrtu, balkonu ili terasi, a možemo ih se iskoristiti na puno drugih načina.

Nove svijeće

Ostaci voštanih svijeća s lakoćom se mogu otopiti i pretvoriti u nove svijeće, a za to ne treba biti poseban stručnjak. Na laganoj vatri u posudi zagriju se ostatci svijeća kako bi se otopile u jednu tekućinu koju je potom potrebno uliti u prethodno pripremljenu staklenku, konzervu koju možete sami urediti i prefarbati kako želite, praznu metalnu kutijicu od nekog balzama i slično.

Ukrašavanje

Mogu se ukrasiti na razne načine. Primjerice, možete vosak uliti i u polovice od limuna, naranče ili kokosa što će im dati dodatan prirodni miris. Imate li vosak koji nema miris, a kod kuće esencijalnog ulja? Može se dodati koja kap ulja kpa će osim ugodnog mirisa biti i izvor aromaterapije u vašem prostoru.. Tko se želi dodatno zabaviti, može svijeće ukrasiti suhim cvijećem ili začinima poput anisa, klinčića ili štapića cimeta.

Za organizaciju ili kao ukras

Uz malo mašte i nekoliko ideja stare staklenke mogu postati originalna dekoracija doma, pa čak i fantastičan poklon. Jedan od načina da dekorativne čašice ponovno iskoristite jest taj da ih pretvorite u držače za kupaonske sitnice ili da ih se pretvori u male priručne vaze, držač svijeća za vrt, glamuroznu stolnu lampu, akvarij sa umjetnim ribicama.

'Teglica' za cvijeće

Staklenke za svijeće mogu biti savršene za sadnju sukulenata ili lukovica za cvijeće. Kad biljka naraste, lako ju se presadi. Izgledat će genijalno u bilo kojem prostoru.