POVIJESNI ŠARM

Sharon Stone konačno otvorila vrata svog raskošnog doma u kojem živi posljednjih 25 godina

15.03.2018 u 18:19

Bionic
Reading

Kada ga je kupila prije 25 godina, dom Sharon Stone u Los Angelesu za glumicu je u doslovnom smislu postao pravo utočište

Kupnja spomenute nekretnine uslijedila je nakon uloge u kultnom filmu 'Sirove strasti' i velike popularnosti zbog koje se Sharonin prijašnji dom, skromno mjesto s malo sigurnosti, nije pokazalo adekvatnim za bijeg od najvećih obožavatelja.

'Samo odjednom suočila sam se mnoštvom pomahnitalih fanova koji su pokušavali ući u moj dom', prisjeća se Sharon u travanjskom izdanju magazina Architectural Digest. Zbog navedenog i konstantne prisutnosti policije, od iste je zamoljena da spakira kofere i odsjedne u prvom hotelu prije pronalaska idealnog doma s odgovarajućom zaštitom od neželjenih posjetitelja.

Na njezinu sreću, pronašla je nekretninu koja se pokazala savršenim mjestom za odmor, rad na filmskoj karijeri, osnivanje obitelji i isticanje ljubavi prema dizajnu interijera.

'U renoviranju doma surađivala sam s mnogim restauratorima kako bi mu podarili teksturu i povijesan osjećaj', objašnjava Sharon proces prilagodbe doma koji je prilikom kupnje još uvijek bio u fazi izgradnje.

'Postavili smo antikni pločasti pod iz Agre u sobu s praonicom ispred predvorja, a u blagovaonicu smo postavili pod iz švicarske palače. Također sam cijeli dom oplemenila arhitektonskim detaljima poput ograda i ukrasnih detalja na zidovima koji su bitni u stvaranju integriteta životnog prostora', otkriva Sharon.

Njezin bliski prijatelj i dizajner interijera Douglas Truesdale, koji je Sharon nedavno pomogao u osvježavanju izgleda prostrane nekretnine, hvali glumičino oko za dizajn.

  • +3
Sharon Stone Izvor: Profimedia / Autor: tportal montaža

'Sharon je umjetnik s velikim U. Bilo da je riječ o glumi, bavljenju fotografijom ili uređenju interijera, na stol uvijek donosi nevjerovatnu energiju i kreativnost. Sharon upija svaku vizualnu informaciju koja dopire do nje, a svoju moć uvijek zna iskoristiti'.

Iako ne dijele isti ukus, Sharon priznaje da se s Truesdaleom uvijek dobro zabavlja. Zajedničkim snagama krenuli su u obnovu njezine kuće za goste i bazena, no ubrzo su se dogovorili za potpuno preobrazbu glavne rezidencije – proces koji je trebao trajati četiri godine.

'Surađivali smo iznenađujuće dobro zbog čega sam donijela odluku da zajedničkim snagama obnovimo ostatak kuće. Ona ima svoj glas i kad smo počeli shvaćati njezin jezik, proces dizajniranja postao je mnogo lakši', priznaje glumica.