ima se, može se

Luksuz u domu Jennifer Aniston: Ovaj je kauč vrijedan nevjerojatnih 4,5 milijuna kuna

18.02.2018 u 17:25

Bionic
Reading

Jennifer Aniston nedavno je otvorila vrata svoje luksuzne vile smještena na Bel Airu i pohvalila se njezinim uređenjem. No, mnogima nije promakao jedan 'detaljčić' u njezinom domu, a to je basnoslovno skupa dizajnerska sofa u dnevnom boravku koja košta nevjerojatnih 754.000 dolara ili oko 4,5 milijuna kuna

Jennifer Aniston nedavno je otvorila vrata svog 127 milijuna dolara vrijednog doma na Bel Airu, u kojem je zadnjih godina živjela sa suprugom Justinom Therouxom. Nakon što je prije nekoliko dana objavila da se razvodi, procurilo da je da će svoju oazu u Los Angelesu staviti na prodaju te da je već u potrazi za nekretninom, u kojoj će započeti novo životno poglavlje.

Uređenje interijera ove luskuzne vile, koju je kupila 2011., glumica je povjerila dizajneru Stephenu Shadleyju, s kojim je surađivala i na uređenju svoje prethodne kuće.

'Jen privlače drvo, kamen i bronca, materijali koji imaju dubinu i teksturu. Bez obzira koliko nešto bilo lijepo i glamurozno, treba u isto vrijeme biti toplo i ugodo', opisao je dizajner za Architectural Digest glumičin stil. Ljubav prema toplom metalu i zagasitim zemljanim tonovima i sivoj vidljiva je u svakom kutku njezinog doma.

Jennifer Aniston pokazala je svoj dom i u reklami za Smartwater Izvor: Profimedia / Autor: NN

Iako je prethodni dom prodala gotovo sa svim namještajem u njemu, sa sobom je u novo ljubavno gnijezdo koje je svila sa, uskoro bivšim, suprugom, ponijela najdraže dizajnerske komade, sliku s potpisom Motherwella, vintage Tiffanyja lampu i brončani kip, set barskih stolica Piet Heina za Fritz Hansena, kao i par svjetiljki koje se nalaze pored kreveta.

No, jedan komad namještaja definitivno privlači najveću pažnju, a to je ovalna sofa u prljavo bijeloj boji od debelog mekanog baršuna. Riječ je pravom raritetu, dizajnerskom komadu koji postiže nevjerojatne iznose na aukcijama. Vintage sofa nazvana Ours Polaire ili Polarni medvjed djelo je francuskog dizajnera Jeana Royèrea.

Neobičan oblik sofe postignut je drvenim okvirom sličnom onima koji su se koristili u sofama Louisa XVI. Royère je 1947. predstavio svoj dizajn,  a dvije verzije fotelja kupili su ured Francuskog ministarstva vanjskih poslova u Helsinkiju, dok je nekoliko komada kupio iranski šah za dnevnu sobe svoje kćerke Shahnaz u Teheranu.

Royère je karijeru u dizajniranju namještaja započeo s 29. godina, a za razliku do ostalih industrijskih dizajnera iz tog razdoblja na tržište je izbacivao jako male serije namještaja. Zbog toga stručnjaci vjeruju da je proizvedeno svega 150 komada famozne sofe Polarni medvjed.

 

Obsessed @carpentersworkshopgallery #ourspolaire #ingriddonat inspired

Objavu dijeli Nicole Gordon (@nicolegordonstudio)

Te sofe predmet su žudnje među klijentelom s jako dubokim džepovima, a budući da ih je do danas izrađeno tek približno 150 komada na aukcijama postižu astronomske iznose. Prije dvije godine na Phillipvoj aukciji prodane su dvije u prljavo bijeloj nijansi, a najveća postignuta cijena iznosila je 754,000 dolara.

Početkom 2000-ih naglo je poraslo zanimanje za njima, a osim Jennifer Aniston Polarnog medvjeda u svojim domovima imaju slavna komičarka Ellen DeGeneres i reper Kanye West koji je svojedobno izjavio da mu je to najdraži komad namještaja.

  • +29
Dom Jennifer Aniston na Bel Airu prije renovacije Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia