SVADba na siciliji

Serija 'Bijeli lotos' i poznati talijanski dvojac ovom su paru obilježili vjenčanje

30.10.2023 u 13:00

Bionic
Reading

Australska modna zvijezda i poslovna žena, Rey Vakili, svoje vjenčanje iz snova zamislila je na Siciliji, točnije glavnom mjestu radnje druge sezone hit serije HBO-a

Rey Vakili i njezin partner, Jonny Ingham, upoznali su se u Londonu 2017. godine i bili u na daljinu dvije godine prije nego što su se zajedno preselili u Sydney krajem 2019., neposredno prije Covida.

U svibnju 2022. godine svoju vezu odlučili su okruniti zarukama nakon kojih su, nedugo zatim, počeli planirati svoje talijansko vjenčanje.

'Taormina je vrlo posebno mjesto za moju obitelj', otkrila je mladenka za Vogue dodavši: 'Tamo smo odlazili na odmor više od desetljeća, a i moja sestra i šogorica također su se tamo udale. S druge strane, Capri je mjesto kamo Johnova obitelj ide godinama, pa smo naletjeli na nešto u sredini. Vjenčanje u Taormini s naknadnom proslavom vjenčanja u Capriju!'.

Vjenčanje ovog para održano je nakon što je svjetlo dana ugledala druga sezona popularne HBO-ove serije 'Bijeli lotos' čija je radnja smještena upravo na ljetovalištu gdje su izrekli sudbonosno 'da'.

  • +2
Bijeli lotos, druga sezona Izvor: Promo fotografije / Autor: HBO Promo

'Mislim da ne bi imali puno sreće što nismo odugovlačili s rezervacijom. Kada je tek izašla druga sezona, bila sam malo užasnuta što se moje vjenčanje odvija na istom mjestu. Druga sezona počinje tako što hotelski gost mrtav pluta u oceanu. Ipak, kako se naše vjenčanje približavalo, odlučili smo ceremoniju posvetiti seriji. Pjesma s kojom smo ušli na svečanu večeru bila je 'A Far L'Amore Comincia Tu', koja je glavna pjesma 'Bijelog lotosa', i svi uzvanici su u tom trenutku potpuno izgubili razum', pojašnjava mladenka.

Za nju, Sicilija kao lokacija vjenčanja i talijanski dvojac Dolce & Gabbana idu ruku pod ruku. 'Osim snažne povezanosti dizajnera sa Sicilijom, nitko ne razumije žensko tijelo kao oni. Sviđa mi se način na koji njihova odjeća pristaje i laska svakoj figuri i volim to što su uvijek bili tako vjerni mom osobnom stilu'.

U trenutku kada je počela razmišljati o vjenčanici s potpisom talijanskog dvojaca, nije znala kako će to ostvariti, no znala je koga mora pitati. Jedna od njezinih najboljih prijateljica spojila ju je s Giusy Cannizzaro, voditeljicom haute couture brenda Dolce & Gabbana, i tu je sve počelo.

'Bila je to suradnja iz snova. Na uvodnom sastanku preko Zooma razgovarali smo o lokaciji vjenčanja. Spomenula sam im da razmišljamo o Taormini, a njihov entuzijazam bio je jedan od faktora koji nas je gurnuo preko granice', prisjetila se mladenka koja je glavnu inspiraciju za vjenčanicu pronašla u prošlim Alta Moda revijama talijanskog dvojca.

Kad je sa sestrom stigla na reviju dvojca na Siciliji, njihov tim pripremio je prekrasnu knjigu, koja je uključivala početne skice, tkanine i više inspiracije za vjenčano izdanje, a skice su ubrzo poprimile dvije vrlo različite teme: La Dolce Vita i Il Gattopardo.

Osim vjenčanice, talijanski dvojac za Rey Vakili dizajnirao je večernju haljinu, a potom i model za dan nakon svadbene ceremonije koja se održala u vrtovima palače San Domenico.

U bračnu luku ova je mladenka uplovila u prilagođenoj vjenčanici od organza svile sa zagara detaljima na stezniku i donjem dijelu, hodajući do oltara uz zvukove Pachelbelova kanona kojeg su izvodili violinist i violončelist.

Za večeru dobrodošlice para u najnovijem restoranu Nunziatina u Taormini, Dolce & Gabbana za mladenku su kreirali prilagođenu tirkizno - ružičastu haljinu sirena kroja. U znaku carretto i bougainvillea printa iz njihove kolekcije iz 2014., spomenuta haljina inspirirana Taorminom pokazala se punim pogotkom, a cjelokupan look nadopunjen je krunom od ručno izrađenih, svilenih cvjetova bugenvilije.