NEUMJERENI U KOJEČEMU

Sedam smrtnih grijeha horoskopskog Strijelca: Proždrljiv u jelu, putovanjima i tjelesnoj ljubavi

18.12.2021 u 08:00

Bionic
Reading

Svaki je zodijački znak grešan, ali na različite načine. Nekima je omiljen grijeh pohota, drugima lijenost, trećima oholost. Strijelac je grešan na polju neumjerenosti, u skladu sa svojim vladarem Jupiterom

Oholost

Rado i s bezazlenom iskrenošću dijelite prijateljske savjete, makar oni bili suvišni ili čak štetni. To je plod vaše samouvjerenosti, vaše glavne značajke, koju neki doživljavaju kao oholost. Više volite zapovijedati, nego slušati, ali se prema potrebi prilagođavate i mijenjate.

Škrtost

Neznatno ste škrti prema drugima, a prema sebi nimalo, jer želite neobuzdano uživati u svim životnim zadovoljstvima. Vaš je san odmalena put oko svijeta, uz skupocjen sportski auto ili konjsku ergelu. Vaš vladar Jupiter daje vam širokogrudnost. Ne darujete non-stop, ali povremeno raskošno častite.

Požuda

Volite ljubovati i ne samo s jednim partnerom, ali još više volite osvajanja. Zabave na kojima sudjelujete za vas su samo tereni za lov. Obožavate udvarati se, pri čemu zadivljujete 'plijen' uzbudljivom pričom i pustolovnim duhom. A taj vas duh ponekad nosi prema dalekim zemljama poznatima po vještim ljubavnicima.

  • +11
Brad Pitt je Strijelac, rođen je 18. prosinca 1963. Izvor: Profimedia / Autor: Chateau Miraval via The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia

Zavist

Previše ste širokogrudni i optimistični da biste bili jako zavidni. U vašim razmišljanjima - ako niste pobijedili danas, sigurno ćete u idućoj utakmici; ako danas ne možete kupiti željeni artikl, kupit ćete ga idući tjedan. Najzavidniji ste onima koji su pozvani na gozbu s uglednicima s koje ste vi izostavljeni.

Proždrljivost

Skloni ste obilnoj konzumaciji jela i pića, a poluprazan hladnjak baca vas u očaj. Volite iskušavati specijalitete iz cijelog svijeta, naročito u društvu. Velik, pun i ljudima okružen stol čini vas sretnima. Niste proždrljivi samo u jelu. Vaš se grijeh proteže na novac, ali ne u svrhu gomilanja, nego brzog trošenja.

  • +5
Taylor Swift je Strijelac, rođena je 13. prosinca 1989. Izvor: Profimedia / Autor: NBC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Bijes

Poznajete faze neobuzdanog, divljeg bijesa, no on je većinom kratka vijeka. Ne zadržavate dugo fokus na onom što vas je naljutilo. Poslije svađe ili tučnjave u kojoj ste pokazali prvobitne nagone brzo se smirujete. Ako ste bili gnjevni na prijatelja, ljubavnog ili poslovnog partnera, moguće je da ćete ponovno uspostaviti pozitivan odnos.

  • +3
Katie Holmes je Strijelac, rođena je 18. prosinca 1978. Izvor: Profimedia / Autor: John Lamparski / Getty images / Profimedia

Lijenost

Povremeno ste strahovito lijeni, ali se iskupljujete razdobljima nezaustavljive hiperaktivnosti. Gajite zanimanje za kulturu i putovanja nepoznatim krajevima. Ljubitelj ste prirode kojemu ni ružno vrijeme ne smeta u obilasku izletišta. Bavite se sportom u najmanju ruku rekreacijski. Ako vam ponestane motiva, sposobni ste se cijele dane izležavati i jesti.