PRIPREME ZA PLAŽU

Saznali smo kako domaće zvijezde održavaju liniju

30.05.2011 u 11:59

Bionic
Reading

Poznati i anonimni u pravima i obavezama nisu isti: primjerice, kad ljeto pokuca na vrata, loše životne navike im stižu na naplatu jer mi ih slavimo, pa si 'u paketu' dajemo za pravo i da im okrutnije sudimo ako se nisu dovoljno odricali već, poput svih nas, u širokom luku zaobilazili teretane da bi u toplini doma uživali u delicijama

'S obzirom na prirodu posla, meni je ljeto skoro od samog početka godine, a amo sam se vratila kad je kod nas došlo. Zato uvijek moram biti fit! To je moj stil života', kaže 29-godišnja novinarka 'Red Carpeta' i po prirodi posla globetrotterica, Fani Stipković. Kako to u praksi izgleda?
'Svaki dan vježbam jogu, u kombinaciji s trčanjem i teretanom tijekom godine, a donedavno sam i boksala. Ne pijem alkohol, ne pušim i hranim se zdravo, kad sam vani u restoranima, a u Hrvatskoj mi jednom tjedno mama s Korčule šalje paket ribe, voća i povrća, baš svega. Jako pazim što jedem, što znači da si koji put priuštim pizzu, ali hamburger i drugi fast food u životu nisam ni okusila.'

Njezina kolegica iz (bivšeg) modnog svijeta, manekenka i nekad Miss Hrvatske, Aleksandra Grdić (30), pohvalila se kako se i ona u navedenom smislu ove zime pridržavala reda.
'Prvi put uspjela sam zaokružiti godinu dana kulture tijela u konstanti. Išla sam redovito na fitnes, pa se, za razliku od prethodnih zima, nisam udebljala ni grama. Tako sad ne trebam posebne pripreme da bih uskočila u badić nego nastavljam sa standardnim. Znači, jednom tjedno idem u teretanu i trčim na traci. Kako je došlo lijepo vrijeme, mnogo je zanimljivijih aktivnosti na otvorenom, pa sam neki dan otvorila svoju sezonu rolanja, pedaliram na biciklu, šećem s pesekom i super mi je jer sve to odrađujem na svježem zraku, na suncu i u prirodi!' dvostruko je zadovoljna Miss Alex, zbog istesane linije i početka tople sezone u kojoj će je otkriti.

Ako ne prije, njezine 'morske' fotke vidjet ćemo u srpnju, s modnog događanja u Zadru koje organizira s prijateljicom, također manekenkom Stefany Hohnjec (24). Ona je svojedobno u medijima izlazila u 'plus' i 'minus' izdanjima, no demantira da se radi o jo-jo efektu.

'Većina ljudi nije shvatila kako je zapravo riječ o transformacijama odjeće na slikama jer moja težina varira za samo dva-tri kilograma. Doduše, kod mene mnogo ovisi i o našem ženskom periodu, odnosno PMS-u, a to je još koja kilica više. Proljetos sam svoje tjelesne aktivnosti pojačala trčanjem po naselju, a povremeno odem u teretanu i na limfnu drenažu. Sad sam non-stop u poslovnim obavezama i to mi 'trčanje' dođe kao najbolji trening, ali svejedno ću nešto dodatno poduzeti. Što? To ćemo tek vidjeti jer nisam time opterećena. Pretpostavljam da ću se odlučiti za pilates koji volim, za razliku od dosade i monotonije teretane.'

Minea: 15 kg manje za povratak na estradu

Dotle se Renata Končić (33) za svoju vitku liniju, pak, morala dobrano oznojiti. Poznatija kao zgođušna pjevačica Minea iz devedesetih u svojevrsnom je povlačenju s estrade nakon saobraćajke nabrala podosta viška težine, no s nedavnom najavom come-backa ugledali smo je u novom, nikad seksipilnijem izdanju.

'S obzirom na to da sam u protekle dvije godine smršavjela čak 15 kilograma, dajem sve od sebe da mukotrpno stečenu kilažu od šezdesetak kila na 174 centimetra moje visine i zadržim. Nema tu čuda, pravilno se hranim i vježbam barem triput tjedno. Budući da se bliži ljeto, povremeno odem i na LPG tretman. Kod mene se to pokazalo kao fenomenalna stvar, u kombinaciji s limfnom drenažom i drugim tretmanima za oblikovanje tijela. Što se tiče prehrane, jedem velike količine kuhanog povrća i salata s mesom s roštilja, a volim i ribu. A čim se probudim, prije kave, gricnem voćku natašte', o tajni svoje s mukom vraćene linije ispričala nam je pjevačica.

Sličan problem, ali većih dimenzija, imala je i Martina Vrbos. Punačka linija čak ni uz lijepe crte lica na estradi teško prolazi jer konkurencija je prejaka, pa za uspjeh treba imati 'sve u jednom': savršen glas i uz to stas.
'Prije pet godina, na početku svoje karijere imala sam više desetaka kila viška. Većine sam se uspješno i, nadam se, zauvijek riješila. Kilaža mi odonda varira za kojih pet kilograma i, iz sadašnje perspektive, mislim da sam tip kojemu je mnogo lakše jednom zapeti i pošteno se istesati, nego to rješavati sezonski. Cijeli život bila sam bucka, a onda mi se, ničim izazvano, desio taj 'klik' u glavi. 'Ajde sa mnom vježbati, da mi ne bude dosadno!' pozvao me Nered, poslušala sam ga i rezultat je stigao. Išla sam svakodnevno na intenzivne kardio treninge, znači, samo na orbitrek i na traku za trčanje. Priznajem, ove zime sam muljala, pa nisam zadovoljna i sad moram pripaziti što jedem, što znači odreći se od svega pomalo, kao i uvijek kad zagusti, da bih vratila svoju idealnu težinu otprije pet godina', samokritična je 27-godišnja Riječanka.

Drele: sa 40 kila manje bit ću mister plaže!

Muškarci su poslovično neskloni otvoriti se na ovu temu, napose kad svima i sebi samome treba priznati prave motive. No ne i Davor Dretar Drele (44), kojega veći dio života nije zabrinjavalo to što jezičac na vagi ulazi u 'crveno'. Sve dosad, kad su se pojavili razlozi da poznati radijski i TV voditelj, glumac i frontmen grupe Dreletronic, kako kaže, 'stavi zube na klin', pa smanji unos fine zagorske papice i vinčeka s krajnjim ciljem da skine čak 40 kilograma!

'Svi me stalno zapitkuju što me potaklo da započnem dijetu, a ja više nisam ni sam siguran. Bit će da je to mješavina želje za duljim i zdravijim životom, potrebe za promjenom nabolje, istinskog gađenja nad vlastitim tijelom, a najvjerojatnije i kriza srednjih godina te polagano odumiranje moždane mase. Zato sam u tromjesečnom ciklusu, od rujna pa do kraja prošle godine, izgubio petnaest kilograma, a sad se nalazim u novom, od svibnja do kolovoza, i tu računam na isti pad težine. Sve zajedno bio bi to 'spust' sa 125 na 95 kilograma, onda dolazi ljeto, pa ću se malo opustiti uz gradelice i bevandice, pa najesen opet na režim. Krajnji cilj je oko 85 kilograma i, naravno, titula mistera plaže', u svojoj poznatoj maniri zafrkava se Drele, no postaje ozbiljniji kad nas zanima njegova formula za mršavljenje.

'Smanjiti unos kalorija i povećati tjelesnu aktivnost, tu nema nikakve tajne! Naravno, uvijek ima nešto što može dodatno pomoći, a meni je tu čaj Ella's pravo rješenje. Pijem ga oko dvije litre dnevno, ubrzao mi je metabolizam, pa vježbanjem potrošim više masnog tkiva nego obično, a okus mi je super i smanjuje mi osjećaj gladi. Otkada ga pijem, izgubio sam sedam kilograma u mjesec dana, a da nisam gladovao niti sam se 'ubijao' vježbanjem. Osjećaj koji prođe kroz čovjeka kada kažu: 'Hej, gospodine Drele, pa kako ste vi smršavjeli?' je fenomenalan.'

Tako to čine u Hollywoodu: tajne vikend-dijeta