ZABLUDE O KANABISU

Samo jedan džoint može uništiti mentalno zdravlje

29.07.2009 u 13:56

Bionic
Reading

Kanabis uzrokuje mentalne bolesti, a kod onih koji ga često konzumiraju zna izazvati šizofreniju, napominju znanstvenici

Nedavno je provedeno istraživanje kojim je otkriveno da kanabis u velikoj mjeri utječe na mozak. Naime, znanstvenici su otkrili snažne psihičke reakcije kod 22 zdrava studenta kojima su ubrizgali THC - glavni sastojak te droge. Studenti su pokazali niz simptoma vrlo sličnih šizofreniji.

Istraživanjem se htjelo utvrditi kolika je točno potrebna doza kanabisa koja izaziva mentalna oštećenja. Ustanovljeno je da je ta droga iznimno veliki uzročnik mentalnih bolesti.

Ovim je istraživanjem opovrgnuta tvrdnja da kanabis može prouzročiti mentalne poteškoće kod onih koji već boluju od nekih mentalnih bolesti. Poražavajući je podatak da broj konzumenata kanabisa svakim danom sve više raste.

'Naše istraživanje je potvrdilo da THC uzrokuje privremenu, ali snažnu psihičku reakciju kod inače zdravih ljudi. Reakcije su vrlo slične kao kod pacijenata koji boluju od šizofrenije. Nema sumnje, kanabis je vrlo štetna droga', istaknuli su znanstvenici koji su proveli istraživanje.