ISTRAŽIVANJE POTVRDILO

Samo je jedan ženski orgazam, sve ostalo je mit

09.10.2014 u 09:51

Bionic
Reading

Dugi se niz godina diskutiralo o tome postoji li uopće postoji G-točka, ali sada znanstvenici tvrde da je sigurno kako je vaginalni orgazam samo mit

Studija objavljena u časopisu Clinical Anatomy zapravo kaže da su žene godinama bile povezane sa seksualnim problemima koji ne postoje.

Stručnjakinja za odnose i veze Tracey Cox kaže kako se oduvijek mislilo da je klitoris kod žena ključan za bilo koji tip orgazma pa ne čudi što su znanstvenici sada otkrili da vaginalni orgazam ne postoji.

Na ovo istraživanje odmah su se javili i mnogi drugi jer ih brine kako će žene opet biti etiketirane na neki način, a upravo to misli Alix Fox koja radi za poznati brend Durex: 'Svaka je žena individua, a u spolnom činu ima jedinstvene pokrete i načine koji je dovode do vrhunca.'

Fox dodaje da čak i ako su termini poput klitoralnog orgazma ili G-točke znanstveno nejasni, jer se radi o vrlo specifičnoj lokaciji, još uvijek se mogu pokazati vrlo korisnima tijekom razgovora o seksu, edukaciji žena i njihovih partnera kako bi otkrili što njima točka koja ih vodi do vrhunca.

Znanstvenici Vincenzo Puppo i Giulia Puppo u studiji su tako zaključili da je jedino tkivo zaslužno za orgazam kod žena klitoris, malo područje koje se nalazi izvan vagine, odnosno iznad njezina otvora.

Također smatraju da su svi termini poput G-točke, vaginalnog i klitoralnog orgazma netočni te jedino priznaju ženski orgazam kao ispravan izraz.