POČINJE BORBA

S čim se muškarci muče u 40-ima?

19.11.2013 u 14:21

Bionic
Reading

Baš poput žena, i muškarci vode borbu s viškom kilograma, ali istraživanja pokazuju da većina njih nije toliko nesretna zbog toga

Britansko istraživanje o problemima s viškom kilograma pokazalo je da 68 posto muškaraca u ranim 40-ima ima problem s viškom kila ili je pretilo, a tu istu boljku ima upola manje žena. Od toga, oko 30 posto muškaraca uopće ne smatra da ima koji kilogram viška te nisu zabrinuti za svoj izgled.

Znanstvenici smatraju da je u društvu prihvatljivije to da muškarci imaju kilograme viška, pa čak i ako to znači da će u srednjim godinama života na taj način ugroziti svoje zdravlje. Kod muškaraca u dobi iznad 35 godina pretilost se povezuje s bolestima srca i iznenadnom smrću.

Toliko su sigurni u sebe da je samo 41 posto pretilih muškaraca iz ankete reklo da pokušavaju smršavjeti ili razmišljaju o tome, piše Daily Mail

Ovi podaci došli su iz opsežne studije londonskog sveučilišta. Voditeljica studije, doktorica Alice Sullivan mjerila je indeks tjelesne mase 10.000 ispitanika. U istraživanju se pokazalo da muškarci koji se bave vježbanjem to čine češće od žena, ali zato ne paze na zdravu prehranu koja je također ključ vitke linije.