NIJE SAMO GNJAVATOR

Retrogradni Merkur ima i dobrih strana, evo koje su to

17.12.2023 u 07:31

Bionic
Reading

Retrogradni Merkur zapravo nema ubojite namjere. Istina je da često uzrokuje kaos, no bili vi optimist poput Strijelca ili pesimist kao Jarac, možete iskoristiti njegove dobre strane

Merkur se od 13. prosinca kreće (prividno) retrogradno u Jarcu, a zaustavit će se 1. siječnja u Strijelcu. Astrolozi općenito preporučuju izbjegavanje potpisivanja ugovora, zaključivanje sporazuma, pokretanje novih pothvata i obavljanje velikih kupnji dok se kreće unatrag.

S druge strane, razdoblja Merkurovog nazadovanja pružaju vam priliku da dovršite započeto, odstranite suvišne ili štetne stvari i ideje, provedete provjere i analize, ponovno razmotrite tekuće planove i izmijenite ih prema potrebi.

Pogledaj detaljni horoskop

Predstavimo nekoliko dobrih strana Merkurovog nazadovanja.

Ponovno se povežite sa starim društvom

Stari prijatelji, kolege, susjedi, ljubavni partneri i drugi iz daleke prošlosti mogu iznenada ponovno iskrsnuti. Povećani su izgledi da ćete ih susresti na ulici, javnom okupljanju, sportskoj priredbi, putovanju ili da opazite njihov profil na društvenoj mreži. Povezivanje sa starim društvom najvjerojatnije je tijekom razdoblja Merkurove retrogradacije.

Potražite izgubljene stvari

Vrijeme retrogradnog Merkura poznato je po tome da izgubljeni predmeti naglo isplivaju, bilo da ih izričito tražite ili slučajno nabasate na njih. Predmeti mogu biti materijalni ili virtualni. Neki će tako pronaći zametnutu datoteku spremljenu pod pogrešnim imenom na nelogičnoj lokaciji.

  • +3
Taylor Swift rođena je 13. prosinca 1989. u znaku Strijelca Izvor: Profimedia / Autor: JOSIAHW / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Prenamijenite odbačene predmete

Mogli biste se dosjetiti novog načina upotrebe nečega što niste dugo koristili. Stara odjeća, nakit, igračka ili uređaj iznenada će vam ući u fokus i upaliti vam lampicu: prekrojeni komad odjeće može vam poslužiti kao pokrivalo za stolac, a zastarjeli uređaj kao stalak za olovke.

Naknadno usvojite propuštene lekcije

Tijekom retrogradnog Merkura pojačano naviru uspomene. Bilo da vas podsjetnici na prošlost pohode u većem broju ili da ste u ovo doba prijemčiviji na njih, ishod će biti jednak: probuđena sjećanja. Stare pjesme, fotografije, mirisi, okusi... štošta vas može vratiti godinama i desetljećima unatrag. Uspomene vam mogu pomoći da se pomirite s prošlošću, izvučete pouku koju u ono vrijeme niste prepoznali i nasmijete se prisjećajući se zabavne epizode iz djetinjstva.