zaDNJI U GODINI

Retrogradni Merkur u Jarcu prodrmat će poslovnu scenu, promet i komunikacije

09.12.2023 u 07:33

Bionic
Reading

Zadnje Merkurovo retrogradno kretanje ove godine trajat će od 13. prosinca do 1. siječnja 2024.

Najbrži planet u početku retrogradacije nalazit će se na 8 stupnjeva Jarca, a 23. prosinca vratit će se u prethodni znak Strijelca.

Merkur je planet koji upravlja komunikacijama, putovanjima, trgovinom i informacijama, što znači da će ta područja biti najviše na udaru tijekom njegova retrogradnog kretanja. Povećana je mogućnost nesporazuma, pomicanja i otkazivanja dogovora. Dolazit će do kašnjenja na putovanju, odgode polazaka vozila u javnom prijevozu i zastoja u prometu.

Pogledaj detaljni horoskop

S retrogradnim Merkurom povezane su i učestale tehničke poteškoće, primjerice padovi telekomunikacijskih i informatičkih sustava ili kvarovi računala. U ovom je razdoblju povećana mogućnost gubitaka pisama i paketa u pošti. Pazite i na novac, ključeve, mobitele, dokumente i ostale vrijedne predmete.

  • +4
Kate Middleton je Jarac, rođena je 9. siječnja 1982. Izvor: Profimedia / Autor: Ian Vogler/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Budući da će Merkur većinski boraviti u Jarcu, znaku povezanim sa strukturom, autoritetom i poslom, moglo bi doći do problema vezanih za ova područja. Izgledni su sukobi ega i borba za prevlast. Ako ste u mogućnosti, odgodite kupoprodaju skupih predmeta i potpisivanje ugovora.

Početak retrogradnog Merkura podudarit će se sa zadnjim mladim Mjesecom u godini, koji će obasjati nebo 13. prosinca. Ciklus mladog Mjeseca idealno je razdoblje za pokretanje novih projekata, preuzimanje rizika i postavljanje planova za budućnost.

  • +3
Irina Shayk je Jarac, rođena je 6. siječnja 1986. Izvor: Profimedia / Autor: Diamond / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Prosinački mladi Mjesec u Strijelcu bit će u bliskom kontaktu s Marsom, što će vam dati fizičku i mentalnu snagu da završite godinu u pozitivnom tonu. Međutim Mars u Strijelcu mogao bi rasplamsati napetost pristupite li problemima s pogrešnog stajališta. Najbolje je da ne potičete nemir i ne ulazite u sukobe, nego da se usredotočite na ciljeve.

  • +7
Kate Moss je Jarac, rođena je 16. siječnja 1974. Izvor: Profimedia / Autor: Doug Peters / PA Images / Profimedia

Ovaj mladi Mjesec u sprezi s retrogradnim Merkurom savršena je prilika da donesete odluke i uvedete promjene kako biste mogli početi iduću godinu u velikom stilu. Kada Merkur 23. uđe u Strijelca, osjetit ćete porast optimizma u zraku. Ovo je izvrsno vrijeme da razmislite o godini koja je iza vas i postavite nove ciljeve za 2024.