srećonoše

Najveći su optimisti među horoskopskim znakovima i svugdje se osjećaju kao kod kuće

10.12.2023 u 07:35

Bionic
Reading

Znak Strijelca nalazi se pod okriljem Jupitera, planeta širenja i obilja, u astrologiji često nazivanog i srećonošom. Povezan je s devetom kućom, koja simbolizira druge zemlje, daleka putovanja, visoko obrazovanje, filozofiju i duhovnost

Rođeni u znaku Strijelca su istraživači koji žele doznati što više o svijetu koji ih okružuje. Kao najveći optimisti među horoskopskim znakovima, ne boje se upustiti u pustolovine kako bi upoznali nepoznato jer uvijek vjeruju u sretan ishod. Strijelac nema predrasude prema drugačijim kulturama, već ih želi što bolje upoznati.

On je globetrotter koji će se s ruksakom spremno uputiti na drugi kontinent, željan novih spoznaja i upoznavanja stranih zemalja, jer se svugdje osjeća kao kod kuće. S takvim mentalnim sklopom dobro će se uklopiti u okružje potpuno različito od onog iz kojeg potječe. U dalekoj zemlji radije će eksperimentirati sa specijalitetima lokalne kuhinje nego otići u restoran globalnog lanca. U potonjem rješenju nema nikakvog uzbuđenja ni širenja spoznaje, pa onda ni vrijednosti za Strijelca.

Pogledaj detaljni horoskop

Čak i ako to fizički nije u mogućnosti, upijat će informacije iz putopisnih knjiga, dokumentaraca ili preko društvenih mreža, jer na njima vjerojatno ima prijatelja sa svih strana svijeta. Njegov znatiželjan um stalno je gladan novih informacija, a kad se zainteresira za neku temu, nastojat će doznati što više o njoj. Ipak, onome što ga zanima često neće pristupiti temeljito i sustavno.

  • +7
Taylor Swift je Strijelac, rođena je 13. prosinca 1989. Izvor: Profimedia / Autor: - / INSTAR Images / Profimedia

Bit će u stanju satima pričati o temi bez donošenja konačnog zaključka. 'Konačno' isključuje slobodu i s njome povezan nagon za postavljanjem mnogih potpitanja, a sloboda je za Strijelca vrhovna vrijednost. Sa strancima će lako naći zajednički jezik, no raskrstit će s onim tko ga pokuša ograničiti u bilo kojem pogledu. Ovisno o situaciji, s osobama ograničenih gledišta ući će u žustru raspravu ili ih jednostavno ignorirati i naći zanimljivije sugovornike spremnije za konstruktivno dijeljenje različitih mišljenja.

  • +5
Hailey Bieber je Strijelac, rođena je 22. studenog 1996. Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDI