ASTRO INFO ZA SVE ZNAKOVE

Retrogradna Venera u Lavu doziva duhove prošlosti, a mogla bi vas navesti na obilno trošenje

23.07.2023 u 08:05

Bionic
Reading

Svi ste čuli za retrogradni Merkur. Tri do četiri puta godišnje planet komunikacije i misaonih procesa kreće se tri tjedna prividno unatrag jer ga Zemlja pretječe. U tim razdobljima život postaje naporniji zbog pogrešaka, zastoja i predomišljanja. I drugi planeti, osim Sunca i Mjeseca (koje u astrologiji zovemo planetima zbog jednostavnosti), povremeno ulaze u retrogradno kretanje

U subotu 22. srpnja dolazi red na Veneru, planet ljubavi, ljepote i putenih zadovoljstava. Ona će nazadovati do 3. rujna, a cijelo to vrijeme nalazit će u Lavu.

Kada se Venera kreće retrogradno, romantični i drugi prisni odnosi trpe komplikacije uslijed upletanja prošlosti, sjećanja i podsvijesti. Većina će ljudi više razmišljati o ranijim ljubavima, sretnima ili nesretnima, ostvarenima ili neostvarenima. S nekima od njih ponovno ćete stupiti u kontakt, bilo slučajno ili ne, a neki će se bivši partneri ponovno 'spetljati'. Sjećanja na neželjene raskide ili na neuzvraćene ljubavi u pravilu su bolna, a dok je Venera retrogradna, obuzimat će vas češće nego inače.

  • +2
Jennifer Lopez rođena je 24. srpnja 1969. u horoskopskom znaku Lava Izvor: Profimedia / Autor: @CelebrityLivin_ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pojava duhova iz prošlosti osobito je nezgodna za one koji su upravo sad u vezi. Ako je usporedba bivšeg sa sadašnjim poražavajuća po potonjeg, opstanak odnosa može doći u pitanje. Problemi mogu iskrsnuti i neovisno o starim ljubavima. Mnogi će se zapitati ima li njihova veza smisla i budućnosti, je li njihov izabranik prikladan za njih i jesu li zajedno iz pravih razloga. Možda vam se činio savršenim kad ste se upoznali, ali oboje ste se promijenili, a neki od vas i udaljili.

Idućih šest tjedana nije najbolje vrijeme za sklapanje novih veza, ali ako ste obuzeti ljubavlju, ne morate odustati ili čekati zato što Venera nazaduje. Osim na bliske odnose, jako je važno da u idućem razdoblju pazite na novac i dragocjenosti. Bit ćete u povećanoj kušnji da trošite i u opasnosti da se naknadno pokajete zbog toga.