PLANET LJUBAVI I ROMANTIKE

Retrogradna Venera u Jarcu donosi ljubavne izazove i susrete s prošlošću, a najviše će to osjetiti Ovnovi, Rakovi i Vage

25.12.2021 u 16:19

Bionic
Reading

U astrologiji često spominjani pojam 'retrogradno' opisuje prividno kretanje planeta unatrag. Planet se ne kreće doslovno unatrag – to je optička varka koja se javlja zbog načina na koji Zemlja i drugi planeti kruže oko Sunca

Usporedimo primjerice Mars i Zemlju s trkaćim automobilima na ovalnoj stazi. Zemlja je u 'unutarnjoj traci', odnosno orbiti, i mnogo se brže kreće od Marsa, toliko brzo da napravi dva kruga oko Sunca u isto vrijeme u koje Mars učini jedan. Otprilike svakih 26 mjeseci Zemlja dolazi odostraga i prestiže Mars, što daje iluziju njegovog kretanja unatrag. Sličan se fenomen događa između Zemlje i drugih planeta.

Venera, planet ljubavi i romantike, retrogradno će se kretati znakom Jarca od 19. prosinca do 29. siječnja. Njezin retrogradni hod najavljuje izazove za zaljubljene i vezane dok će odnosi započeti u tom razdoblju nositi osobito, nesvakidašnje značenje. Venera upravlja raznim područjima, od ljubavi, obožavanja i estetike do osobnih vrijednosti, financija i materijalnog bogatstva. Retrogradna Venera mogla bi usporiti razvoj situacija vezanih za ove aspekte vašeg života, a ponajviše zato da vam pruži vremena za razmišljanje o daljnjim potezima. Također će vas navesti da ponovno kontaktirate s nekim važnim iz prošlosti i možda obnovite odnos ili riješite stari spor.

  • +5
Kate Moss je Jarac, rođena je 16. siječnja 1974. Izvor: Profimedia / Autor: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Retrogradna Venera nalazit će se u Jarcu kojim upravlja Saturn, planet povezan s marljivošću i pragmatizmom. Istovremeno će se prisno 'družiti' s Plutonom, planetom transformacije, tabua, smrti i ponovnog rođenja, koji je također u Jarcu. Spoj Venere i Plutona dat će osobito značenje ovom razdoblju. Navedeni planetarni položaji potaknut će vas da razmislite o tome koja područja vašeg života, ljubav, vaše osobne vrijednosti ili financije, žude za povoljnim promjenama i preinakama.

Budući da se Venera udružuje s Plutonom, idućih tjedana neke će priče iz spomenutih životnih područja završiti dok će nove započeti. Venerino kretanje u Jarcu najavljuje da će najviše prosperirati Bikovi i Djevice, a u manjoj mjeri Škorpioni, Ribe i sami Jarci. S druge strane, Ovnovi, Rakovi i Vage susrest će se s izazovima, od kojih će neki biti ozbiljni, ali ne i fatalni.