briše godine s lica

Šiške, da ili ne? Otkrijte pristaje li vam vodeći trend u svijetu frizura koji vidno pomlađuje

16.08.2021 u 17:47

Bionic
Reading

Šiške: da ili ne? Šiške su jedan od trendova po pitanju frizura koji imaju sjajan učinak pomlađivanja, a stručnjaci otkrivaju kojem obliku lica i tipu kose ovaj izgled najbolje pristaje

Šiške su puno više od trenda, to je izgled koji jednostavno nikada ne izlazi iz mode. Različitih duljina, u obliku zavjesa poznatih kao 'curtain bangs', guste, ravne, blago uvijene… Svaka sezona donosi nov način oblikovanja šiški koje imaju odlične beauty moći – sakriti visoko ili široko čelo, istaknuti određene karakteristike lica ili pak cjelokupno pomladiti izgled.

Frizure sa šiškama jednostavno brišu godine s lica i instantno pomlađuju. Ako ste u iskušenju da tijekom ljeta promijenite svoj izgled i možda 'sakrijte' koju godinu, no niste sigurni pristaju li vam šiške, ovi savjeti stručnjaka svakako će vam pomoći u odluci.

Vrsta kose

Uz oblik lica, vrsta odnosno tip kose igra odlučujuću ulogu prilikom odlučivanja imati šiške ili ne. Na primjer, zavjesa šiške vrlo su trendi, no idealan su odabir ako imate vrlo izrazito ravnu kosu. Ako je vaša kosa valovita ili kovrčava, onda popularne 'curtain bangs' nisu dobar odabir, no zato su tu odlične razbarušene šiške koje sežu sve do ruba obrva i poštuju prirodni pad i kretanje kose te daju pomalo neuredan, no vrlo chic izgled.

Oblik lica

Šiške imaju nevjerojatnu moć dodatno oblikovati lice, no najbolje djeluju kod lica zaobljenih crta, a mogu čak i definirati konture ovalnog ili izduženog lica pogotovo ako sežu sve od sredine tjemena pa do obrva. Za sušenje šiški kod kuće, stručnjaci i frizeri preporučuju sušenje šiški uz pomoć glačala za kosu koje treba pomicati cik-cak i lagano preći prstima kroz kosu. Četka se koristi tek nakon što se šiške potpuno osuše.

Vrsta frizure

Za one koji nisu sigurni žele li okušati sreću s moderno oblikovanom frizurom, najbolje je odlučiti se za zavjesa šiške. Izgled koji je popularizirala Jane Birkin odlikuju dulje šiške koje nerijetko sežu do početka obrva i blago uvijenim vrhovima. Odlično izgleda uz raspuštenu kosu, ali također jako lijepo pristaje uz zavezanu kosu u obliku repa ili niske punđe. Osim toga, vrlo su lake za oblikovanje i održavanje pa su sjajan izbor ako imate malo vremena no želite sjajne rezultate. Ova verzija šiški odličan je izbor i kao prijelazna frizura kada niste sigurni želite li šiške jer se svi pramenovi bez problema i vrlo lako skupe u rep ili punđu.

Dob

S godinama licu sve bolje pristaju frizure koje uključuju slojevitost, a dulje šiške koje sežu sve do jagodičnih kostiju odličan su odabir. Kraće frizure kao što je bob koji seže do čeljusti te je iza kraći nego sprijeda je također su izgledaju sjajno, a slojevitost je i tu ključna, a posebno efektno izgledaju šiške sa strane.