prirodna ljepota

Trend koji će vladati narednih mjeseci: Ne vadite glačalo za kosu nakon ljeta, prirodna kovrčava kosa vraća se u velikom stilu

20.08.2021 u 07:08

Bionic
Reading

Dok su elegantne, besprijekorno oblikovane frizure dugo bile jedan od beauty izgleda kojim su mnogi težili, čini se da se pomalo nemarne, razbarušene frizure, kojima dominira prirodna tekstura kose, vraćaju u modu na velika vrata

Za mnoge je ljeto sjajna prilika za uživanje u jednostavnijem i puno prirodnijem izgledu. Šminka, ako je uopće prisutna, u pravilu je znatno svjetlija, nenametljiva i slobodnija.

Tako za toplih mjeseci najčešće koristimo tek toniranu kremu, malo maskare i rumenila, a sličan, ležerniji izgled, prate i frizure.

Tako je Hailey Bieber, model i modna influencerica, odustala od balayagea, a druge slavne dame prestale su ravnati kosu: Lizzo, Selena Gomez, Lena Mahfouf (koja je nedavno pozirala na naslovnici časopisa bez šminke) i Cindy Bruna.

Na Instagramu pod hashtagom 'IRL' ('u stvarnom životu') sve je veći broj selfija slavnih koji slave prirodnu ljepotu.

Osim toga, Pinterest je nedavno pokrenuo tražilicu po tipu kose, nazvanu 'Hair Pattern', koja korisnicima pomaže da lakše pronađu željenu beauty inspiraciju.

Naglasak na prirodnom izgledu uočljiv je i na modnim pistama na nedavno održanim tjednima mode, a posebno se izdvajaju dizajneri kao što su Jacquemus, Coperni, Acne Studio i Celine, pravi predvodnici trendova.

Naime, umjesto da izmišljaju frizure za koje su potrebni sati ili pak da pokušavaju besprijekorno izravnati kovrčavu kosu, sve veći broj dizajnera preferira isticanje prave, prirodne teksture kose.

Zbog toga se čini da prirodnost, koja je posljednjih mjeseci sve više usklađena sa standardom ljepote, trend koji nećemo moći, a ni željeti izbjeći.

Dovoljno je samo pogledati brojne slavne osobe kako sjajno nose svoje kovrče pa da na dulje vrijeme pospremimo glačalo za kosu i svu drugu popratnu opremu.