TREND BROJ jedan

Recite zbogom oštrim linijama: Ovom trendu u uređenju interijera ne prestaje rasti popularnost

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 01.05.2022 17:51
  • Objavljeno 01.05.2022 u 17:53
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Redfin via The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia

Modnom scenom posljednjih sezona vladaju retro trendovi, a sad osvajaju i svijet interijera. Komadi namještaja koji su bili popularni unazad nekoliko desetljeća danas su itekako poželjni i sve češće ih viđamo u domovima i ponudi svjetski poznatih brendova namještaja

Komade namještaja s oštrim rubovima u posljednje virjeme sve više zamjenjuju oni mekanih, okruglih silueta, bilo u obliku tapeciranog namještaja poput sofa, fotelja i stolova, bilo ukrasnih predmeta poput vaza i jastuka.

Inspiriran erom ludih 70-ih, namještaj i slični elementi u prostoru mekih oblika signaliziraju osjećaj bliskosti, a njihova zakrivljenost ima smirujući efekt u interijerima.

Poželite li u svoj prostor uklopiti ovaj vrući trend u svijetu interijera, dizajneri savjetuju da se poigrate različitim formama zakrivljenog namještaja i elemenata u prostoru.

U slučaju prostora manje kvadrature, eksperimentiranje zabavnim i netipičnim oblicima može uvelike pomoći u stvaranju posebnog dojma.

Zaobljeni namještaj poput blagovaonskih stolica u nekoj efektnoj boji, osim što će oživjeti ovu prostoriju ako u njoj prevladavaju neutralni tonovi, omekšat će elemente oštrih linija.

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Redfin / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Redfin / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: David George / Avalon / Profimedia