VRIJEME JE ZA SLATKO

Recept koji morate probati: Ovaj crumble kolač s malinama razvući će vam osmijeh na lice

26.06.2020 u 13:48

Bionic
Reading

Ljeto je počelo, a s njime i sezona bobičastog voća, stoga smo danas s vama željeli podijeliti recept za kremasti crumble kolač s malinama i pudingom koji nas je oborio s nogu, a sigurni smo da će osvojiti i vas i vaše ukućane

Ukoliko pri ruci nemate maline, ovaj kolač možete napraviti i s nekim drugim bobičastim voćem, primjerice jagodama, borovnicama, kupinama ili ribizlom. Recept je poprilično jednostavan, stoga vas ne bi trebalo biti strah da će nešto poći po zlu. Držite se naših detaljnih uputa i sve će biti u redu.

Sastojci

Za prhko tijesto:

  • 5 žumanjaka
  • 130 g šećera
  • 300 g glatkog brašna
  • 200 g maslaca
  • 1 prašak za pecivo

Za nadjev:

  • 5 bjelanjaka
  • 150 g šećera
  • 3 vanilin šećera
  • 2 pudinga od vanilije
  • 100 ml ulja
  • 400 g malina

Priprema

1. Započnite s pripremom prhkog tijesta. Pomiješajte suhe sastojke - brašno, prašak za pecivo, kristal šećer. Sve pomiješajte te dodajte omekšali maslac razrezan na komade i žumanjke koje ste prethodno razdvojili od bjelanjaka.

2. Umutite u mikseru tako da dobijete tijesto. Prebacite tijesto na radnu ploču i rukama dodatno izmijesite da postane glatko. Probajte to što brže odraditi jer će se inače maslac početi topiti i tijesto će postati jako mekano, što želite izbjeći. Tijesto podijelite na dva jednaka dijela. Zamotajte svaki dio u prozirnu foliju. Jedan komad tijesta ostavite da odstoji 30 minuta u hladnjaku, a drugi u zamrzivaču.

3. Za to vrijeme izmiksajte bjelanjke u snijeg. Polako dodajte šećer i vanilin šećer i miksajte dok ne postane potpuno sjajno. Za kraj dodajte 2 vrećice pudinga od vanilije u prahu i lagano izmiksajte sve.

4. Lim za pečenje srednje veličine premažite maslacem. Izrežite papir za pečenje koji će odgovarati dnu lima. Izvadite tijesto iz hladnjaka, spljoštite ga rukama i stavite na sredinu papira za pečenje te ga razvaljajte valjkom. Slobodno ga pobrašnite kako bi se lakše razvaljalo.

5. Kada ste tijestom prekrili cijeli papir prebacite ga na dno lima na suprotnu stranu i jednostavno odlijepite papir.

6. Na tijesto dodajte kremu s bjelanjcima te je poravnajte kuhačom. Raspodijelite maline.

7. Tijesto koje je bilo u zamrzivaču naribajte na ribež i potom njime prekrijte kolač.

8. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 35 minuta.

Kolač posipajte šećerom u prahu i poslužite uz kuglu sladoleda od vanilije. U slast!