Britanska miljenica

Raskošna bijela elegancija i omiljena tijara Lady Di: Kate Middleton zabljesnula u pravom princeza izdanju

22.11.2022 u 23:06

Bionic
Reading

Princeza od Walesa izgledala je bajkovito na svečanoj državničkoj večeri s južnoafričkim predsjednikom Cyrilom Ramaphosom u Buckinghamskoj palači. Britanska miljenica tim je povodom odigrala na provjerenu kartu u kreaciji omiljene dizajnerice Jenny Peckham, a uparila ju je s glavnim ukrasom za takve prilike - tijarom The Cambridge Love Knot

Princeza od Walesa, 40-godišnja Kate Middleton, već dulje vrijeme obožavateljica je kreacija s potpisom dizajnerice Jenny Peckam i nosila ih je mnogo puta. Elegantna bijela haljina lijepo je istaknula njezinu figuru pa je izgledala poput prave moderne princeze.

Lover's Knot, tijara optočena dijamantima i biserima, nekad je pripadala Lady Di (bila je kraljičin poklon pokojnoj princezi). Impozantnu tijaru izradili su 1914. godine kraljevski zlatari, a princeza Diana stavljala bi je na glavu u posebnim prigodama. Kate je također nosila naušnice koje su prije pripadale princezi Diani i narukvicu iz kutije s nakitom kraljice Elizabete.

Svoj je izgled upotpunila ordenom kraljevske obitelji i zvijezdom te pojasom Dame Grand Cross of the Royal Victorian Order. Inače, Kate je tu tijaru nosila 2019. godine prilikom državničkog posjeta tadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa i bivše prve dame Melanije. Potom ju je stavila na glavu nekoliko mjeseci kasnije, u prosincu 2019., na godišnjem diplomatskom prijemu u Buckinghamskoj palači, a koji je bio otkazan posljednje dvije godine zbog pandemije covida. Opet je to bila tijara Lover's Knot, a prvi put nosila ju je 2016. godine.

Inače, tu je tijaru princeza Diana nosila na vjenčanju s princem Charlesom 1981. godine, no navodno je toliko teška da je bilo iznimno bolno dugo je imati na glavi, a izazvala je i glavobolje. Unatoč tome, kasnije je postala jedna od njezinih omiljenih. Nakon što je Diana preminula 1997. Lover's Knot je vraćena u kolekciju kraljice Elizabete. Prvi red bisera s tijare zatim je maknut.

Vrijednost svih tijara koje posjeduje britanska kraljevska obitelj danas se procjenjuje na desetke milijuna dolara.

  • +17
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Chris Jackson/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia