JENNY PACKHAM

Tko je dizajnerica čije haljine Kate Middleton nosi odmah nakon poroda

25.04.2018 u 10:02

Bionic
Reading

Ime Jenny Packham ovih dana vrlo je popularno i često se spominje. Britanska dizajnerica zadužena za sve stajlinge Kate Middleton prilikom izlaska iz bolnice nakon rođenja troje djece zapravo je na modnoj sceni dugih 30 godina i vrlo je cijenjeno ime

Jenny Packham britanska je dizajnerica koja je odjenula Kate Middleton za njezine najvažnije dane, kada je javnosti predstavljala svoje nasljednike pri izlasku iz bolnice St. Marry. Iako je ovih dana njezino ime postalo zvučnije, Packham je u modnoj industriji već puna tri desetljeća, a njezine kreacije biraju i mnoge druge poznate ličnosti.

Inače, brižna supruga i majka dvoje djece u braku je dvije godine s Matthewem Andersonom, velikom potporom i u poslovnom smislu. Ova svestrana dizajnerica svoj je brend osnovala kad je imala samo 23 godine, tik nakon završetka studija u Londonu.

Njezina specijalnost su svečane haljine, a posebno rado šije vjenčanice ili kreacije koje nose djeveruše. Prvu liniju svojih vjenčanih haljina Packham je lansirala 2007., nakon čega njezin brend doživljava nagli rast popularnosti. Četiri godine kasnije proširuje ponudu i dizajnira i donje rublje, nakit i ostale modne dodatke potrebne svakoj mladenki.

Ubrzo postaje prepoznata i u Hollywoodu, pa na njezine kreacije ne ostaju imune ni pjevačica Taylor Swift, kao ni glumica Angelina Jolie. Poduža lista ljepotica koje su na crvenom tepihu zablistale u njezinim haljinama uključuje još Blake Lively, Kate Hudson, Jennifer Lopez, Oprah, Helen Mirren, Cameron Diaz, Emily Blunt, Kate Winslet i Adele Adkins.

Uz sve veću potražnju za njezinim djelima, dizajnerica odlučuje uložiti u brend pa je uz londonski otvorila dućane u New Yorku, Parizu i Hong Kongu. Njezini radovi također su dostupni u najvećim robnim kućama svijeta, kao što su Harrods, Harvey Nichols, Selfridges, Neiman Marcus, Saks Fifth Avenue i Bergdorf Goodman.

  • +9
Kreacije Jenny Packham Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No uz sve to, rođenoj Britanki najveći uspjeh je dugogodišnja suradnja s vojvotkinjom od Cambridgea. Kate Middleton vjerna je njezinom dizajnu još od samih početaka i dolaska u kraljevsku obitelj, a posebnu vezu sklopile su tijekom prve trudnoće, kada je nosila princa Georgea.

Osim za mnoge službene angažmane, premijere, putovanja i susrete s političarima, Williamova supruga Jenny je pozvala u pomoć i kada je trebala savršenu haljinu za izlazak iz bolnice i pri predstavljanju budućeg kraljevića svom narodu.

  • +4
Prvo poziranje Kate Middleton i princa Williama s princem Georgeom Izvor: Profimedia / Autor: NN

Odabrala je tada plavu haljinu na točkice, a takozvani 'efekt Kate' izazvao je pravu pomutnju u web trgovini britanske dizajnerice. Sve trendseterice poželjele su identičnu haljinu i to odmah.

  • +5
Prvo poziranje Kate Middleton i princa Williama s princezom Charlotte Izvor: Profimedia / Autor: NN

Sličan scenarij dogodio se i dvije godine kasnije, kada je vojvotkinja na svijet donijela princezu Charlotte. Ponovno je odjenula kreaciju omiljene dizajnerice i oduševila naciju.

  • +6
Kate Middleton u kreacijama dizajnerice Jenny Packham Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

S obzirom na to da je prva dva puta bila iznimno zadovoljna, Kate nije vidjela razlog zašto se i treći put ne prepustiti u sigurne ruke Jenny Packham. Ovoga puta njezin je odabir ipak malo iznenadio, a mnogi su brzo zaključili kako je crvenom haljinom - tunikom s čipkastim ovratnikom - Kate napravila suptilnu posvetu pokojnoj svekrvi, princezi Diani. Ona je sličnu odjevnu kombinaciju odabrala prilikom odlaska iz bolnice 1984. godine, nakon rođenja princa Harryja.