RECEPT ZA SLADOKUSCE

Punjeni rolani file smuđa u gnijezdu od povrća

04.03.2014 u 08:44

Bionic
Reading

Drugi Hrvatski festival hrane i vina bit će održan od 3. do 5. travnja ove godine u zagrebačkoj Areni, a javnosti će prezentirati cjelokupnu eno-gastro ponudu Hrvatske kroz različite regije. Chef Robert Pinta iz slavonskog restorana Piroš Čizma koje se nalazi u mjestu Suza otkriva kako pripremiti punjeni rolani file smuđa u gnijezdu od sotiranog povrća

Potrebni sastojci:

4 fileta smuđa (ili 2 veća izrezana na pola po dužini)
2 rajčice
50 g dimljene slanine
200 g tikvica
200 g patlidžana
200 g paprika
majčina dušica, sol, papar, peršin, češnjak, šećer, maslinovo ulje
1 dl umaka od rajčice
½ dl bijelog vino

Priprema

Filet smuđa izrežite i oblikujte tako da dobijete trake istog oblika i veličine, ostatak možete izrezati na kockice te pomiješati s rajčicom i slaninom, također izrezanom na kockice; dodajte sol, papar, isjeckani peršin te napunite prethodno blago posoljene, uljem poprskane i u prsten zamotane filete smuđa koje ste položili na nauljen pleh.

Zagrijte pećnicu na 220°C i pecite 7 - 8 minuta u ventiliranoj pećnici; ako nije ventilirana pecite 10 - 12 minuta.

Povrće izrežite na tanke polumjesece i sotirajte u tavi na malo ulja na kojem ste prethodno zažutili i potom izvadili režanj češnjaka; dodajte soli, papra te istresite na tanjur dio povrća koji oblikujte u gnijezdo s jamicom u sredini u koju ćete položiti pečeni filet smuđa, pripremite i umak koji ćete dobiti kuhajući i reducirajući ga da se zgusne, umak od rajčice, bijelo vino, maslinovo ulje, sol, šećer i grančicu majčine dušice te ga prije serviranja prelijte po filetu.