LIMUZINA, KOMPAKT I R8 GT

Prve skice pokazuju kako će izgledati novi Audi A3

12.04.2011 u 10:31

Bionic
Reading

Audi nam je u obliku službenih skica najavio što možemo očekivati od iduće generacije modela A3, a Nijemci su također skicama najavili i još jednu izvedbu ekskluzivnog R8

Novi A3 u prodaji bi se trebao pojaviti koncem 2012, a službenu svjetsku premijeru automobil će najvjerojatnije imati ove jeseni u Frankfurtu. Prve službene skice pokazuju limuzinsku i kompaktnu izvedbu automobila, pri čemu nam je kompaktna mnogo interesantnija jer smo limuzinsku, u konceptnom izdanju, već vidjeli na minulom autosalonu u Ženevi.

Kompaktna izvedba izgleda veoma agresivno i moderno s prominentnom rešetkom hladnjaka i veoma kratkim prevjesima. Navodno bi limuzinska izvedba A3 trebala dimenzijama odgovarati izvornom A4, s tim da bi novi A3 trebao imati 35 mm duži međuosovinski razmak.

Premda su interijeri automobila iz Ingolstadta višestruko puta nagrađivani kao najbolji, Audi je, sudeći prema skicama, odlučio i ovdje učiniti izmjene.

Što se tiče R8-ice, ona bi nam uskoro trebala biti predstavljena u inačici GT bez krova. Očekujemo isti V10 s 560 KS, uštede na masi i ograničenu seriju od 333 primjeraka uz nešto višu cijenu.

Sve skice možete pogledati u našoj fotogaleriji koju donosimo u nastavku.