ljepota u jednostavnosti

Prirodno i neupadljivo: Koje lekcije stila su nas poznate dame naučile na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnih globusa?

12.01.2023 u 15:20

Bionic
Reading

Prekrasne popularne dame nerijetko su izvor inspiracije, ali i lekcija koje možemo usvojiti njihovim primjerima. Ovaj put je riječ o izgledu, odnosno trendovima u šminkanju, ali i friziranju kose u razdoblju kada je 'in' izgledati što prirodnije

Veliki holivudski događaji poput dodjela nagrada uvijek donesu pregršt outfita o kojima se s razlogom priča još danima nakon. Upravo zato što poznate dame oko sebe imaju cijelu četu modnih znalaca vjerujemo njihovom ukusu za odijevanje, želimo kopirati njihove kombinacije, ali ukoliko pažljivo gledamo možemo izvući i neke lekcije koje možemo svakodnevno primjenjivati. Dodjela Zlatnih globusa pokazala se kao izvrsna prilika popularnim damama da pokažu najbolje od sebe - neke su uspjele, a neke malo manje.

Ove godine posebno zanimljiva bila je Margot Robbie, što nije nikakvo iznenađenje s obzirom na to koliko je lijepa glumica popularna, no i 'mlade nade' prezentirale su look-ove vrijedne divljenja.

Ana de Armas

Ana de Armas kako bi odala počast Marilyn Monroe odlučila se za elegantnu haljinu s potpisom Louisa Vuittona. Crna haljina ukrašena perlama šljokica, a i frizura i make-up bili su u skladu sa suvremenim zadatkom prenošenja elegancije holivudske dive koju je glumica utjelovila u filmu. Raspuštena kosa s oblikovanim vrhovima postigla je vrlo ležeran, ali moderan look koji se uklopio u modernu elegantnu odjevnu kombinaciju. Korištenje tuša za oči naglasila je prodoran pogled, a ruž i rumenilo zaokružili su cijelu kombinaciju u elegantnu priču kojoj je glumica uvijek vjerna.

Margot Robbie

Glumica je odabrala haljinu ružičaste boje te napravila reklamu filmu, ali i sebi u ulozi popularne Barbie. Nježna ružičasta boja uklopila se u profinjenost koju glumica prirodno ima, a lekciju možemo iščitati i u njezinoj frizuri. Iako je dodjela nagrada prigoda kada mnoge poznate dame rado nose frizure koje zahtijevaju sate oblikovanja, ova godina donijela je nešto posve suprotno. Margot Robbie nije tapirala kosu trudeći se postići dojam bujne kose, već je volumen postigla laganim valovima. Osim toga, svoju platinasto plavu kosu zamijenila je nijansom bronde, točnije mješavinom plave i smeđe boje koja postiže puno prirodniji look.

Anya Taylor-Joy

Iako Anyu Taylor-Joy povezujemo s narančastom bojom kose kakvu nosi u seriji 'Damin gambit', ona preferira hladnu nijansu platinaste plavuše. Iako žuta boja možda nije najsretniji odabir s obzirom na njezin svijetao ten, fokus stilske lekcije je na njezinoj frizuri i odabiru šminke. Prirodan look zemljanih tonova apsolutni je hit u ovom razdoblju u kojem težimo našminkani izgledati što prirodnije, po mogućnosti nenašminkano. Osim toga, njezina podignuta kosa na jednoj strani otrkiva prekrasne srebrne naušnice što je savršen trik kada želite pokazati nakit, ali i imati raspuštenu kosu.

Jenna Ortega

Glumica čija se slava dogodila gotovo preko noći pojavom u Netflixovoj seriji 'Wednesday' malo po malo postaje idol mladih, ali i vrlo bitna ličnost Hollywooda. Osim što ju smatraju jednom od trenutno najutjecajnijih latino glumica u holivudskom svijetu, Jenna Ortega svojim stilom donosi razne novitete na modnu scenu. Zanimljiv odabir haljine s potpisom Guccija sjajno je pristajao zemljanim tonovima njezinog make-upa. Kosa ošišana u visini ključnih kostiju pojačava osjećaj volumena kose tako da su vrhovi isfenirani 'na van', 'isfurala' je i šiške razdijeljene na sredini čela što je stylingu dao nevjerojatno moćan, ali i dalje sladak i ženstven dojam. Uz to, frizeri najavljuju da će baš te bakrene boje kose biti apsolutni hit 2023. godine.

Bailey Bass

Glumica koju gledamo u novom nastavku filma 'Avatar: Put vode' također je odabrala što prirodniji look, ali i pokazala koliku važnost imaju obrve u izgledu našeg lica. Njezine obrve, koje su već same po sebi impresivne, privlače svu pozornost kada se začešljaju prema gore, što je Bailey Bass i odlučila učiniti kako bi istaknula sve pozitivne strane svog lica. Zelene oči posebno se ističu korištenjem ljubičastih tonova oko očiju pa je odabrala sjenilo u nježnoj ljubičastoj nijansi, a cjelokupna šminka dodatno je došla do izražaja zbog kose podignute u visoku zalizanu punđu.

  • +10
Poznate dame na Zlatnim globusima Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia