moderni dekor

Pretvorite svoj dom u čarobnu zimsku bajku uz nove trendove blagdanskog uređenja

01.12.2023 u 14:10

Bionic
Reading

Ove sezone posebno su popularne staklene dekoracije te kontrasti metalik detalja s toplim tonovima

Uređenje doma za blagdane poseban je užitak kojim u svoj dom unosimo toplinu i osjećaj zajedništva, ljubavi i istinskog pripadanja. Klasični simboli u crvenim, zlatnim i zelenim bojama simbol su ovog doba godine, a ove sezone dizajneri interijera idu korak dalje te nam donose i neke nove trendove.

Ako se odlučite za samo jedan novi stil kojim ćete oplemeniti svoj interijer i uskladiti ga s modernim trendovima, neka to bude - staklo!

Staklene dekoracije

'Staklo je najlakši način da svemu dodate malo elegancije. Ono je umjetnički oblik koji pojačava i lomi svjetlo iz lampica s drvca i toplih svijeća koje su uvijek osnovni element uređenja', započinje dizajnerica Ashley Macuga pa pojašnjava koji će još trendovi dekora biti popularni ovog Božića.

Mjedeni i kromirani detalji naspram toplih boja

'Oslonite se na metalik detalje koji, poput stakla, lijepo raspoređuju svjetlost i pojačavaju dojam topline. Također, možete pošpricati svoju božikovinu i slične dekoracije sprejem zlatnog sjaja kako biste pojačali ovaj efekt', ističe Macuga.

Kao kontrast ovim pomalo hladnim detaljima, stižu tople nijanse poput boje breskve ili pastelno roze, a koje su komplementarne s klasičnom crvenom, zlatnom i srebrnom bojom s preostalih ukrasa.

Minimalizam

Ako ste i inače skloni minimalizmu, ove sezone u potpunosti ćete doći na svoje!

'Ove godine predviđam skromniju upotrebu dekora. Manje odvažnih zeleno-crvenih kombinacija i više prigušenog zelenila uz suptilne, neutralne nijanse', kaže Laura Williams iz ATX Interior Designa.

Dragulji i staklo u boji

S druge strane, ako ste skloniji raskošno urediti svoj dom za blagdane, mogla bi vas razveseliti velika ponuda obojenog stakla koje ćete pronaći u većini trgovina.

Naime, ovi detalji predviđeni su kao hit blagdanska dekoracija, a naglasak je stavljen na boje.

'Bogati tonovi dragulja: tamnocrvena, plavozelena, smaragdna i luksuzni metali prisutni su u ovoj blagdanskoj sezoni. Staklo u boji i dragulji sjajan su način da prihvatite trend. Iako djeluje kao da je samo za svečane prigode, to je investicija koju ćete koristiti za dekor cijelu zimu', objašnjava Adam.

Motivi zimske bajke

Za kraj - vječni klasik! Niti ove godine ne možete pogriješiti s upotrebom dekoracija u zelenoj i crvenoj boji, kao niti svijećnjacima, zlatnim zvijezdama ili malenim borovima u svakom kutku stana.

Svoju božićnu bajku dodatno možete pojačati ukrasima s elementima snijega, bilo da je riječ o snježnim kupolama, bijelim detaljima ili spreju kojim ćete obogatiti preostale dekoracije.