BRZINSKO preuređenje

Pretvorite spavaću sobu u prozračan prostor u koji ćete se iznova zaljubiti

15.08.2023 u 12:13

Bionic
Reading

Ljeto definitivno nije doba koje je idealno za preuređenje interijera. Srećom, u svega nekoliko jednostavnih koraka možete unijeti promjene koje će ekspresno transformirati prostor

Uslijed visokih temperatura, mnogi će preuređenje doma pomaknuti za neke hladnije mjesece. No, dobra vijest je kako za brzinsku transformaciju interijera uopće ne trebate odvojiti puno vremena ili novaca jer će svega nekoliko izmjena napraviti ključnu razliku.

Kada je riječ o spavaćoj sobi, sve što je potrebno jest unijeti nekoliko brzinskih promjena koje će vam pomoći u uspostavi kvalitetnijeg sna i omogućiti vam da se iznova zaljubite u prostoriju namijenjenu odmoru, resetiranju i dubinskom uživanju u udobnosti doma.

Maksimalno rashladite sobu

Kako biste si osigurali ljepši odmor i kvalitetniji san, krenite od promjene posteljine. Zaboravite na poliester i najlon koji guše kože i potiču znojenje i okrenite se prirodnim materijalima pamuku ili lanu.

Ekspresna transformacija promjenom posteljine

Osim odabira materijala koji omogućuju koži da diše, promislite i o uporabi dizajna koji je u skladu s vedrijim vibrama.

I dok zimi ne možete pogriješiti s neutralnim i tamnijim tonovima, u stvaranju prozračnog prostora u koji ćete se iznova zaljubiti ključnu ulogu mogao bi odigrati upravo odabir posteljine.

Birajte one u veselim i svijetlim bojama, kombinirajući ih s ukrasnim jastučićima razigranog printa za stvaranje efekta momentalnog podizanja raspoloženja i osjećaja bezbrižnosti.

Prigrlite obilje sunca

Obilje sunčeve svjetlosti možda je zamorno u najtoplijem djelu dana, no u trenucima kada vruće zrake ne ulaze direktno u vašu sobu, prigrlite toplinu i osjećaj doma koje će stvoriti obilje prirodne svjetlosti.

Ipak, u satima kada zrake neumoljivo prodiru u vaš dom, zaštitite se nepropusnim zavjesama kako biste zadržali svježinu te spriječili rano buđenje.

Oživite prostor sobnim biljkama

Sobne biljke na čaroban način unose element prirode u vaš dom te omogućuju dublju relaksaciju koja dovodi do kvalitetnijeg sna. Birajte biljke koje su nezahtjevne i izdržljive, poput sanseverije koja posjeduje sposobnost upijanja štetnih tvari iz zraka ili omiljenog pothosa koji će uspijevati u svim uvjetima.

Oslonite se na minimalizam

Manje je više! U skladu s time, oslobodite svoju spavaću sobu svih viškova: od glomaznih tepiha do prekobrojnih predmeta na noćnim ormarićima.

Kada je riječ o upotrebi boja u ovu svrhu, oslonite se na pastelne i neutralne nijanse koje će unijeti dašak romantičnog minimalističnog šarma.