jeftino i praktično

Očaravajući ljetni detalji pomoću kojih će vaš dom zablistati

27.05.2023 u 19:09

Bionic
Reading

Donosimo nekoliko prijedloga uz koje ćete osvježiti dom i odjenuti ga u blistavo ljetno ruho, a sve na jeftin i praktičan način

Prozračno i s dobrim ukusom, pravilo je uređenja interijera koje vrijedi ovog ljeta. U skladu s njime, dizajneri savjetuju da se vrijedi držati provjerenih opcija, ali s daškom osvježavajuće energije prikladne dugim toplim danima.

Kako to postići? Za početak, korištenjem moći boja i zamjenom tmurnih nijansi razigranijim dizajnom, a tu su i opcije unošenja elemenata prirode, transformacije dekorativnih detalja i dr.

Upravo su male promjene često najjeftinije i najefikasnije opcije za odijevanje doma u novo ruho, a stručnjaci donose nekoliko ideja kako svoj interijer uskladiti s čarima ljeta!

Zamijenite posteljinu

Posteljina je često neopjevani junak svake spavaće sobe, a s obzirom na to da je u prvom planu, njenom promjenom praktično mijenjamo čitav interijer. Stoga, umjesto da krenete u veliku preobrazbu spavaće sobe, fokusirajte se na odabir posteljine prikladne ljetu.

Ako spavate s klimom, dodajte još jedan komad posteljine za slučaj da tijekom noći postane hladnije, a ubacite i pokoji dekorativni jastučić. Potom se poigrajte dizajnom i kombinirajte efektne kombinacija boja, tekstura i dizajna!

Osvježite dekorativne jastuke

Ljeto je najbolje dio godine za unošenje osvježavajućih promjena u dom. Za njih vam ne treba ni puno vremena ni novca. Možete početi od nečeg jednostavnog kao što je promjena jastučnica na ukrasnim jastučićima ili zamjenom prekrivača. Koristite svijetle boje i laganije materijale.

Maknite teške zimske zavjese

Ima nešto očaravajuće u ljetnom povjetarcu koji je uistinu šteta sputavati teškim zimskim zavjesama. Stoga ih zamijenite laganijim prozračnim materijalom ili u potpunosti uklonite i uživajte u mnoštvu svjetlosti.

Ako odlučite ostaviti zavjese, birajte razigrane boje, poput ružičaste, žarke žute ili narančaste, a pogriješiti ne možete ni pastelnim bojama, jer stvaraju osjećaj topline doma.

Obogatite dom biljkama

Bilo da živite u stanu, bilo u kući s vrtom, pred vama je širok spektar atraktivnih biljaka kojima možete podići interijer i obogatiti ga opuštajućim elementom prirode.

Sadite biljke na više razina, time ćete postići još efektniji i razigraniji stil uređenja. Možete kombinirati i prave s umjetnim biljkama te ukrasiti dom raznim spektakularnim teglama koje će na vrlo jednostavan način preobraziti kompletan prostor.