tuga u modnim redovima

Preminula talijanska modna legenda Carla Fendi

20.06.2017 u 15:06

Bionic
Reading

Carla Fendi, talijanska modna kreatorica i počasna predsjednica planetarno popularnog brenda Fendi, preminula je u 79. godini života, prenose talijanski i svjetski mediji

Modni svijet rastužila je danasvijest kako nas je u 79. godini života napustilo još jedno veliko ime, Carla Fendi.

Carla je bila jedna od pet sestara u obitelji Fendi te je uz njihovu pomoć pretvorila obiteljski posao u svjetski poznatu modnu kuću, koja je danas na popisu jednih od najskupocjenijih brendova.

Uspješna modna kompanija izjavila je u priopćenju za javnost da je ova cijenjena dizajnerica već neko vrijeme bila bolesna, ali da je to nikada nije omelo da aktivno sudjeluje u poslovima koji se tiču mode, te kako je sve činila za uspjeh svoje tvrtke.

'Od prvih međunarodnih priznanja dobivenih uz pomoć četiri sestre do njezinih posljednjih dana, bila je za sve nas izvor inspiracije i primjer posvećenosti, radne kulture i senzibiliteta za ljepotom i pamtit ćemo je zauvijek', stoji u priopćenju.

  • +9
Carla Fendi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Carla se pridružila obiteljskom biznisu koji je osnovan u Rimu još davne 1925. kada se uglavnom fokusirala na PR i marketing tvrtke. Time je uspješno probila brend na američko tržište, a sve ostalo je povijest. 

Vrlo je blisko surađivala i s velikim Karlom Lagerfeldom, kao i Bernardom Arnaultom, direktorom multinacionalne kompanije LVMH-a, koja sada potpuno kontrolira modnu kuću Fendi.

Velik zaokret u proizvodnji ove modne marke zamijećen je kada je 1994. Carlina nećakinja Silvia Venturini Fendi, dizajnirala logo tvrtke pod kojim je i dan danas prepoznatljiva.

'U spomen Carli Fendi, talijanskoj modnoj pionirki i veleposlanici. Njezin rad i strast za umjetnošću i kulturom predstavljat će primjer svakoj idućoj generaciji', poručila je talijanska modna organizacija Camera Moda.