'kraljica kašmira'

Iznenada preminula legendarna dizajnerica Laura Biagiotti

26.05.2017 u 12:15

Bionic
Reading

Talijanska modna dizajnerica Laura Biagiotti, poznata kao kraljica kašmira, preminula je od srčanog udara u 74. godini života, a vijest o smrti objavila je njezina modna kuća

Modna kuća Biagiotti objavila je da je njihova legendarna osnivačica i poznata dizajnerica Laura Biagiotti preminula krajem prošlog tjedna u bolnici u Rimu od posljedica srčanog udara.

U 74. godini života svijet je napustila jedna od najvećih modnih dizajnerica.

Tržište je osvojila svojim izuzetno mekim i ugodnim pletenim kreacijama, pa su je ubrzo prozvali 'kraljicom kašmira'.

Zanimljivo je to da je kao mala sanjala o tome da postane arheologija, ali njezini planovi promijenili su se nakon što ju je majka Delia pozvala da joj pomaže u dizajnerskom poslu.

Tako je na početku karijere često putovala u SAD kako bi što više naučila o poslu koji joj ju je kasnije proslavio.

'Biti modni dizajner je poput zakletve i postaje vaša životna religija', izjavila je jednom prilikom legendarna Talijanka.

Svoju prvu kolekciju predstavila je davne 1972. Firenci i oduševila modni svijet. Jedna od njezinih glavnih uspješnica je modna revija u Kini, čime je postala prva talijanska dizajnerica koja je svoju odjeću predstavila u toj golemoj azijskoj državi.

Iako joj je preokupacija bila kreiranje ženske odjeće, u jednom trenutku pokrenula je i mušku te dječju liniju, a ono po čemu će je sigurno pamtiti to je što je njezina modna kuća dizajnirala i u plus-size veličinama.

Njezin dugogodišnji suprug Gianni Cigna preminuo je 1996. od leukemije, a s njime u braku dobila je kći Laviniju, koja je s majkom bila izuzetno bliska te je upravo ona glavna kreativna direktorica modne kuće Biagiotti.