RAZIGRANA SEZONA

Max Mara, Fendi, Cavalli i Pucci pokazali što će se nositi ove godine

26.02.2016 u 14:43

  • +49

Milano Fashion Week: Fendi, Max Mara, Cavalli, Pucci

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/Reuters

Bionic
Reading

Milanski Tjedan mode u punom je zamahu, a ovaj put na red su došla predstavljanja novih kolekcija modnih kuća Fendi, Cavalli, Emillio Pucci i Max Mara. Vizija za jesen i zimu ovih brendova nimalo nije dosadna što potvrđuju širok spektar izražajnih boja, detalja i ukrasa

Najnovija kolekcija modne kuće Fendi pod kreatorskom palicom Karla Lagerfelda i Silvije Venturini predstavljena je na milanskom Tjednu mode.

Čast otvaranja revije pripala je reality zvijezdi i modelu Kendall Jenner koja je na pistu kročila u kaputu ukrašenom šarenim krznom i detaljima. Iznenađenje u gornjem dijelu nastavljalo se i u donjem koji su sačinjavale zanimljive tirkizne čizme s volančićima koje su sezale daleko iznad koljena.

Početna kombinacija stilski se naslanjala na sljedeće u znaku puf-rukava, stila babydoll haljina i cvjetnih ukrasa na krznu i metalik haljina. Od modnih dodataka Fendi je predstavio mini verziju svoje torbe DotCom i individualne dodatke za torbice s Strap You još više volančića naspram predstavljene obuće.



Peter Dundas
kao kreativni direktor modnog brenda Roberto Cavalli novom kolekcijom naslanja se na lude 70-e. Kolekcija nazvana 'Božanstvena dekadencija' bilježi pagansko nadahnuće, androgen stil i hedonizam. Rezultat je te inspiracije kolekcija koja na najbolji način obuhvaća zaštitni znak Cavallija i stav 'više je više' s boemskim sklonostima.

Za dnevno izdanje Cavallijeva žena nosi duge šalove ukrašene traperom, izblijedjele majice i hlače širokih nogavica. Za večernja pojavljivanja Cavallijeva žena ove će jeseni i zime birati graciozne prozirne haljine koje će se nazirati ispod bunde za postizanje glamurozna učinka.

Nakon prošlogodišnje nautičke inspiracije, modna kuća Max Mara ovaj je put inspiraciju našla u Berlinu 30-ih godina. Navodeći žene iz svijeta umjetnosti, filma i mode koje su poslužile kao inspiracija za novu kolekciju, ovaj talijanski brend predstavio je svoj najpoznatiji model vunenog kaputa koji ovaj put stiže u nešto širem, predimenzioniranom obliku. Bezvremenski kaput Max Mare u kultnoj boji devine kože sada je dobio nov zamah. Max Marine kapute za jesen i zimu ovaj put krase šljokičavi detalji koji su tu i tamo obloženi plastikom.

Najnovije veste ovog talijanskog branda stižu u kašmiru, ovčjoj vuni i vuni alpace zbog koje vesta ima bogatu teksturu. Duge kožne rukavice na pistu su stizale u kombinaciji sa sakoima ili prugastim puloverima koji su davali dodatnu dimenziju osmišljenu izgledu. Svoju torbu Whitney Max Mara je ovaj put predstavila u svijetlim nijansama žute, zelene ili ljubičaste u paru s oksfordicama glomazne pete.

U okviru milanskog Tjedna mode predstavljena je i najiščekivanija kolekcija sezone – ona Emilija Puccija. Nakon odstupanja Petera Dundasa s mjesta kreativnog direktora brenda, dizajner Massimo Giorgetti nije dopustio da se ime brenda Emilio Pucci brzo zaboravi. Ovaj novi kreativni direktor brenda predstavio je svoje suvremeno viđenje brenda, ne odstupajući previše od njegove modne tradicije. Na osnovi nje novu je kolekciju bazirao na svili s otisnutim slikama u znaku svijetlih psihodeličnih uzoraka.

U okviru tog koncepta Giorgetti je uspio formirati novu viziju odjeće brenda Emilio Pucci od asimetričnih stilova, šarenih grafika, ogromnih kaputa, suknji i krznenih sandala.