UPOZORAVAJUĆA STATISTIKA

Prekomjernu težinu ima 40 posto Zagrepčana

27.05.2011 u 17:10

Bionic
Reading

Cilj akcije Volim trčanje, koja se organizira već četvrtu godinu zaredom, jest skrenuti pozornost na to da je nužna redovita tjelesna aktivnost, a u prilog tome ide i podatak da čak 40 posto Zagrepčana ima prekomjernu težinu

Skupocjeni kozmetički tretmani koji s pokrićem ili bez njega jamče ljepše tijelo ne mogu zamijeniti bavljenje fizičkom aktivnošću koja je nužna za zdravlje. Svakodnevno smo okruženi poražavajućim podacima o svom zdravlju, pa tako 40 posto Zagrepčana ima prekomjernu težinu, 24 posto ih je predebelo, sve više ljudi boluje i umire od bolesti srca i krvnih žila, šećerne bolesti.

Već četvrtu godinu zaredom Društvo sportske rekreacije Aktivan život organizira utrku Volim trčanje kako bi se skrenula pozornost na to da je povećana tjelesna aktivnost nužna.

Za one koji žele poduprijeti ovu akciju, trči se u nedjelju, 12. lipnja na savskom nasipu kod Boćarskog doma u Zagrebu. Utrke počinju od 9,30 sati s najmanjima i baby maratonom, a završavaju u 11 sati utrkom građana i kros-utrkom Volim trčanje.