mala kožna remek djela

Predstavljamo hrvatski brend ručno rađenih kožnih torbi i nakita iza kojeg stoji Zagrepčanka Mirela Hison Bartolic

27.11.2020 u 14:42

Bionic
Reading

Već četiri godine nakit, kožni modni dodatci i torbe osvajaju hrvatsko tržište i regiju. S ručno izrađenim starim alatima i tehnikama dizajniranja i proizvodnje stoji žena spretnih ruku, neiscrpnih ideja i kreativnosti, vlasnica i osnivačica brenda Mirela’s Bags & Jewelry, Mirela Hison Bartolić

Brenda Mirela’s by Mirela rodio se 2016. godine. Izrada nakita Mirela Hison Bartolić se 'nametnula' kao nešto što voli, čija izrada je opušta, a posebno joj je drago da je feedback u startu bio dobar. Najveća inspiracija su joj, reći će, osobe za koje radi nakit, njihove osobnosti i priče, a njezina stalna ponuda uključuje trademark neodoljive kožne narukvice, HISSONI (koje su dobile ime prema obiteljskom prezimenu Hison, po uzoru i inspiraciji na Missoni) a tu su i naušnice, ogrlice, ukrasne mašne za torbe, cipele, remeni, korzeti i torbe veće i manje. Svi njezini predmeti izrađeni su ručno, a svojim kreacijama donosi radost, osmjeh, vjeru i samopouzdanje vjernim kupcima koji su to prepoznali.

Koliko dugo se bavite izradom unikatnih predmeta?

Ručno izrađujemo unikatne predmete od luksuzne talijanske kože. U fokusu su nam nakit i torbice, te ostali modni dodaci poput remena, korzeta, mašni. Mirela`s Jewelry & Bags nastavak je obiteljske tradicije koja traje više od 40 godina. Moj otac prenio je ljubav prema koži i ručnoj izradi predmeta od kože na mene. U obitelji smo veliki zaljubljenici u umjetnost i kreativno izražavanje.

  • +6
Mirela’s by Mirela Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Marija Rukavina

Zašto radite to što radite?

Usrećuje me, daje smisao svakom mom životnom trenutku. Uživam raditi s ljudima, biti u interakciji s njima. Neprekidno me inspirira proces izrade proizvoda u kojem sudjeluju klijenti. Svatko od njih ima svoju posebnu priču koja se pretače u finalni proizvod. Takav proizvod je vrijedost koja se prenosi na generacije, na potomke. To je umjetnost koja traje.

Recite nam više od vašem nakitu i torbama. Koje su njegove karakteristike?

Naime, radi se o nakitu i torbicama koje su unikatni i drugačiji od svega na tržištu. Izrađeni od talijanske luksuzne kože. Multifunkcionalni su, ručno rađeni i vrlo nosivi. Njihove cijene ne ovise samo o tipu nakita i torbica, već prije svega o tipu, kvaliteti, luksuznosti kože. Personalizirani su. Primjerice na svaki komad torbice i nakita možemo istaknuti ime, inicijale ili poruku za osobu koja će ga nositi.

Gdje nabavljate kožu, imate zaista veliki izbor boja, zanimljivih dezena?

Upravo tako. Drago nam je da ste to istaknuli, na to smo iznimno ponosni. Koža od koje se izrađuju nakit i torbe je u malim limited edicijama i serijama što osigurava unikatnost i neponovljivost. Ono najvažnije na što obraćamo pozornost uz print, teksture i boje jest vrhunska kvaliteta kože. Zanimljiva je anegdota koju s radošću dijelim, naime dok se dugi s putovanja vraćaju s koferima punim različitih sitnica koje ih vesele, ja se vraćam s dodatnim koferom punim kože..

Koliko pratite trendove i koliko su vam oni važni?

Važna nam je interakcija s klijentima. Naša sinergija. Veseli nas osmjeh na licu zadovoljnog klijenta. Veseli nas njegova radost, lakoća i prihvaćanje sebe.

Dobar nakit daje jedan poseban pečat i svaka se žena odmah bolje osjeća kada na sebi ima određeni komad nakita. Koji je razlog tome? Što nakit čini tako posebnim?

Dobar nakit, nakit koji svaka žena odabire po kriterijima ljepote, posebnosti i emocija trajna su snaga i vrijednost koja upotpunjavaju dio njezine osobnosti i načina na koji doživljava sebe i sve oko sebe. Uz to nakit, kao i torbice koje su izrađene kao unikati a pritom su i personalizirane su prilika da se dobra emocija i poruka tog predmeta prenese s generacije na generaciju.

Tko je idealna žena koja nosi vaš nakit?

Svjesna sebe, svoje unutarnje moći i svoje jedinstvene ljepote. Ona koja se prihvaća i voli upravo onakvom kakva jest. Žena koja zna što želi i ne odustaje dok to ne ostvari. Vjeruje sebi. Zahvalna. Živi u trenutku, sada. Radosna. Puna života.

Po struci ste stomatolog. Kako stignete odrađivati dva posla, brinuti se o obitelji?

Svako jutro odlučim biti u pozitivnom modeu. Vodim se idejom da je jedini način da činite posao dobrim je da volite ono što radite. Živim u trenutku i dajem sto posto od sebe. Pozitivno gledam na prilike koje mi se otvaraju. Zahvalnost je osjećaj koji me svakodnevno ispunjava i pokreće.

Što je za vas pojam moda?

Moda je neprestani proces koji traje. Nikada ne prestaje. Ona je prošlost, sadašnjost i budućnost. Kroz nju dizajneri i kupci izražavaju dio svoje osobnosti. Upoznaju, pronalaze i mijenjaju sebe kroz različite faze života. Modni biznis omogućava neprestanu transformaciju i dobar osjećaj kupca.

Vaša glavna misao vodilja, vrijednosti koje vas vode u poslu? Koja je vaša vizija poslovanja?

Kreiranje bezvremenskog dizajna i održavanje obiteljske tradicije. Vrijednost su ljudi (klijenti) i njihove priče, te naša interakcija s njima. Osluškujemo potrebe klijenta. Naša želja je da se uz naše unikatne proizvode osjećaju kao najbolje verzija sebe, da osjećaju ljubav pema sebi. Koristeći naše dugogodišnje iskustvo izrade predmeta od kože vizija nam je postati prepoznatljiv brand u Hrvatskoj i svijetu koji pruža fenomanalan osjećaj radosti, samopouzdanja i jedinstvenosti. Dobrog osjećaja koji traje.

Kako se istaknuti u masi i izgraditi svoj brend?

Najvažnije je ostati vjeran sebi. Osluškivati sebe. Prenijeti svoje znanje i emocije u izradu kvalitetnog, multifunkcionalnog, jedinstvenog i svevremenskog proizvoda. Mirela`s proizvodi su dostupni: u našem show room-u Radnička 34, na webu www.mirelas.eu, na Facebooku Mirela´s Bags & Jewelry, na Instagramu mirelasbymirela. Svaki proizvod izrađen je iz malih serija kože, što omogučava i osigurava jedinstvenost proizvoda.

Kakvi su vam planovi za brend u 2021. godini?

Postati prepoznatljiv handmade i custommade brend unikatnih komada u regiji. Proširiti plasman putem web shopa na inozemno tržište, koje njeguje, voli i cijeni tradiciju, te ručnu izradu nakita.